Άμεση και έγκαιρη καταβολή των συντάξεων

Πρόταση για την οργάνωση κινητοποίησης- συγκέντρωσης την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 14:00 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Οι μειώσεις στις συντάξεις μετά τη λαίλαπα των μνημονίων και την εφαρμογή μιας σειράς αντιασφαλιστικών νόμων φτάνει στο 50%. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων οδηγεί σε παραπέρα μείωσή τους, στα όρια της κατάργησής τους.  Και όλα αυτά όταν, για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ως 31/12/2021, απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς και όριο ηλικίας τα 62 έτη για να βγει κανείς στη σύνταξη.

Σήμερα η συνταξιοδότηση μοιάζει με απειλή. Οδηγεί σε σοβαρή μείωση του εισοδήματος. Η απειλή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παράταση του εργασιακού βίου προκειμένου να αποφύγει κάποιος την άμεση φτωχοποίηση. Αν ο μισθός δεν φτάνει, τότε η σύνταξη αποτελεί εισιτήριο για τη φτώχεια. Οι συνάδελφοι καλούνται για δυο χρόνια αφότου συνταξιοδοτηθούν να ζήσουν με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα αφού το κράτος αδυνατεί να υπολογίσει νωρίτερα το ακριβές ύψος της σύνταξής τους. Πρόκειται για μια βίαιη φτωχοποίηση -τιμωρία μετά από 40 χρόνια εργάσιμου βίου. Οι αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών και στην ενέργεια οδηγούν στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους .  

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Απαιτούμε την άμεση και έγκαιρη καταβολή των συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους

Δεν εκχωρούμε τους κόπους μιας ζωής στο κράτος, τις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, την εργοδοσία.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση-κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης

Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Επαναφορά της 13ης – 14ης  σύνταξης.
  • Άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα.
  • Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

Προτείνουμε την οργάνωση κινητοποίησης- συγκέντρωσης την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 14:00 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Καλούμε τις  εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.