ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ “PISA” ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις PISA στα δύο από τα τρία σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας ενώ στο τρίτο πραγματοποιήθηκαν με μειωμένη συμμετοχή μαθητών/τριών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και στο 1ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας οι εξετάσεις ακυρώθηκαν με την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων/συναδελφισσών στη στάση εργασίας και την επίσης καθολική αποχή των μαθητών/τριών από τις εξετάσεις με απόφαση των γονέων τους.
  • Στο 40ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από δύο συναδέλφισσες που δεν συμμετείχαν στη στάση εργασίας, ενώ το σύνολο των υπόλοιπων συναδέλφων/συναδελφισσών -μεταξύ των οποίων και η δασκάλα του τμήματος- απεργούσαν. Ωστόσο στις εξετάσεις προήλθαν μόνο δέκα από τους 16 μαθητές/μαθήτριες του τμήματος.

Η ενημέρωση, οι  συνελεύσεις γονέων και εκπαιδευτικών που κάλεσε ο σύλλογός μας με τη συμμετοχή και των αντίστοιχων συλλόγων γονέων έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησε να επιβάλει το ΥΠΑΙΘΑ. Έπεσαν στο κενό τόσο η κήρυξη ως παράνομης της αρχικής στάσης εργασίας της ΔΟΕ όσο και η προσπάθεια από τον Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ να εξαφανίσει τη στάση εργασίας που ακολούθως κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η σχολική κοινότητα απέδειξε ότι, όταν δρα συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουμε στον δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.  Αγωνιζόμαστε και θα νικήσουμε!

Ο ανταγωνισμός, η αξιολόγηση, η κατηγοριοποίηση

σχολείων μαθητών και εκπαιδευτικών δεν θα περάσουν.

ΑΠΟ το Δ.Σ.