ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ COSCO

Στηρίζουμε την Απεργία τουςΚαταδικάζουμε την επιχείρηση καταστολής

Να αποσυρθούν οι Αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις από το Λιμάνι

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO! Οι ζωές των εργατών μετράνε!

Απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό κέντρο Πειραιά και πορεία το Πασαλιμάνι στις 11π.μ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η πρόοδος»  στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Λιμενεργατών ΣΤΗΝ COSCO που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Στηρίζουμε την απεργία τους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή 29/4 συνεχίζεται και κλιμακώνεται με τα δίκαια αιτήματα για :

  • Υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ανθρώπινες συνθήκες υγείας και ασφάλειας , για την προστασία της ζωής σας στις ακραίες συνθήκες που σας επιβάλλει η εργοδοσία.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους τους εργαζόμενους του λιμανιού και τους 300 συμβασιούχους.
  • Την ένταξη όλων των λιμενεργατών στα ΒΑΕ .

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό  από την εργοδοσία , τους εκβιασμούς από την κυβέρνηση και το υπουργείο , την παρουσία δυνάμεων καταστολής ( Λιμενικό και ΜΑΤ) στην COSCO.

Ταυτόχρονα Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο κάτεργο της COSCO, όταν η ζωή ενός ακόμη εργαζόμενου μπήκε σε κίνδυνο. Ενώ ο ίδιος ο εργαζόμενος  τηρούσε όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων, όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε. Το νέο έγκλημα θα είχε αποφευχθεί αν η πολυεθνική εφάρμοζε τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.   Ένα από τα πάγια αιτήματα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που έχει οδηγήσει σε πολύμηνους αγώνες τους λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, είναι ο προληπτικός έλεγχος για τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία, πριν ανέβουν οι λιμενεργάτες για δουλειά σε αυτά.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης  με τα Ματ, Αύρες, Αστυνομία, Λιμενικό, από τα ξημερώματα, με στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είναι αποκαλυπτική για την απροκάλυπτη στήριξη της Cosco και με  την διάθεση των  δυνάμεων καταστολής στην υπηρεσία της πολυεθνικής επιχείρησης. Αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό χάρη στην αγωνιστική ενότητα των εργατών.

Η αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων και του λαού στο αγώνα αυτό, ακυρώνει κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία , όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην COSCO  με κάθε τρόπο και με φυσική παρουσία. Η ΝΙΚΗ αυτού του αγώνα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Καμιά θυσία εργάτη για να αυγατίσουν τα κέρδη τους  η COSCO και τα αφεντικά.

Το σωματείο μας θα ενισχύσει τον αγώνα των εργατών στην COSCO  και  ενημερώσουμε το σύνολο των εργαζομένων πως για την υλική και οικονομική ενίσχυση των  συνάδελφών μας στην COSCO υπάρχει  στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διαμορφωμένος χώρος για συγκέντρωση υλικών (διατροφής και πρώτης ανάγκης) για τη στήριξη των εργατών.

Δηλώνουμε  αλληλέγγυοι στους λιμενεργάτες και στις κινητοποιήσεις τους , που κρατάνε ψηλά την σημαία του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το αυτονόητο: να μην κινδυνεύει η ζωή τους κάθε λεπτό στον χώρο εργασίας. Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο συνάδελφο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.