Αναγκαίες διευκρινίσεις μετά τη δήλωση της συναδέλφου και “υποψήφιας βουλευτή” για ανακοίνωση του συλλόγου!

Συναδέλφισσες/φοι,

Με αφορμή τη δήλωση (18/5/2023) της συναδέλφου και “υποψήφιας βουλευτή” σχετικά με την ανακοίνωση του συλλόγου μας με τίτλο Οι Εκλογές και το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών” το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά “Η Πρόοδος” επισημαίνει τα ακόλουθα:

  1. Είναι καλό που συμφωνούμε στην πρωτοβουλία του συλλόγου να παρουσιαστούν οι θέσεις των κομμάτων για τους μισθούς των εκπαιδευτικών, έστω κι αν εκείνη περιορίζει την ανάγκη ενημέρωσης αποκλειστικά στο κόμμα της.
  2. Για τον σκοπό αυτό αναζητήσαμε επίμονα τις θέσεις των κομμάτων για το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών στο προεκλογικό υλικό τους, αλλά και στις επίσημες ιστοσελίδες τους. 
  3. Η ανακοίνωση του συλλόγου εκδόθηκε ύστερα από διαβούλευση μεταξύ των μελών του Δ.Σ., όπως άλλωστε γίνεται για κάθε ανακοίνωση -απόφαση που εκδίδεται. Στα πλαίσια αυτής της διαβούλευσης ζητήθηκαν από όλα τα μέλη του Δ.Σ. παρατηρήσεις επί του αρχικού υλικού που συγκεντρώθηκε αλλά και του κειμένου της ανακοίνωσης. (Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε τη σχετική ανταλλαγή μηνυμάτων στο τέλος αυτής τη ανάρτησης).
  4. Παρά το γεγονός ότι η συνάδελφος και “υποψήφια βουλευτής” γνωστοποίησε στο Δ.Σ. μέρος των  παρατηρήσεων που αργότερα αποτέλεσαν τη δήλωσή της, παρέλειψε να γνωστοποιήσει την επίσημη πηγή της (π.χ. ιστοσελίδα κόμματος, προεκλογικό υλικό κόμματος, φυλλάδια κόμματος, μπροσούρες κόμματος, προτάσεις νόμων κόμματος κ.λπ.).
  5. Δεν το έκανε ούτε όταν της ζητήθηκε στα πλαίσια του εσωτερικού διαλόγου ούτε στη δήλωσή που εκ των υστέρων έδωσε στη δημοσιότητα.
  6. Το Δ.Σ. του Συλλόγου με χαρά θα διορθώσει το όποιο λάθος, όταν η συνάδελφος και “υποψήφια βουλευτής”  του γνωστοποιήσει τις επίσημες πηγές στις οποίες στηρίζεται η δήλωσή της

Και μια κουβέντα επί της ουσίας: δυστυχώς (ή ευτυχώς) καμία κοσμογονία για τους μισθούς μας δεν κρύβεται στον προεκλογικό λόγο όλων των κομμάτων. Κάποια αδιαφορούν ολοφάνερα. Κάποια προγράμματα είναι γενικόλογα και γεμάτα αοριστολογίες σαν έκθεση ιδεών. Κάποια άλλα υπονοούν σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση, προετοιμάζοντας για το χειρότερο. Τέλος κάποια είναι πιο συγκεκριμένα, αλλά όσα λένε αποκαθιστούν μονάχα μέρος της καταστροφής που έχουμε βιώσει.

Ο αγώνας για ουσιαστικές αυξήσεις και μισθούς αξιοπρέπειας δεν σταματά ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά τις εκλογές!

Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των μελών του Δ.Σ., πριν την έκδοση της ανακοίνωσης του συλλόγου