ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει η  Ένωση Συλλογών Γονέων & Κηδεμόνων της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά την Παρασκευή 27/10, στις 11:30 π.μ. έξω από το «Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας» του ΟΚΑΝΑ  (Αιτωλικού 62) με στόχο τη μεταφορά της δομής σε χώρο κατάλληλο για τη στέγασή της, μακριά από τις εκπαιδευτικές δομές και το εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Ο χώρος που επελέγη για την δημιουργία μιας τέτοιας δομής είναι ακατάλληλος καθώς γειτνιάζει με αρκετά σχολεία, παιδικούς σταθμούς και με το εμπορικό κέντρο της Αγίας Σοφίας δημιουργώντας ζητήματα πρώτα και κύρια για τους ίδιους του τοξικοεξαρτημένους ενισχύοντας τον στιγματισμό τους.  

Ξεκαθαρίζουμε ότι η αντίδραση μας δε στρέφεται απέναντι σε κανέναν άνθρωπο που θα επιδιώξει να πάρει πίσω τη ζωή του και να ξεφύγει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που υποκριτικά στήνουν δομές για να βοηθήσουν τους τοξικοεξαρτημένους συνανθρώπους μας χωρίς να εξασφαλίζουν το μίνιμουμ των προϋποθέσεων και χωρίς καμιά προηγούμενη επαφή και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες ενισχύοντας και τροφοδοτώντας τα φοβικά αντανακλαστικά και τις προκαταλήψεις. Στεκόμαστε απέναντι  στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δομών  πρόληψης που οδήγησαν και στο οριστικό κλείσιμο του μοναδικού Κέντρου Πρόληψης στον Πειραιά, που επι της ουσίας δεν λειτούργησε ποτέ. Νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας, και το ίδιο νοιαζόμαστε και για τα παιδιά όλου του κόσμου, ώστε να μείνουν μακριά από εξαρτήσεις και να κερδίσουν τη ζωή τους.

Για αυτό διεκδικούμε:

  • Εύρεση άλλου χώρου, κατάλληλου για την στέγαση του Κέντρου Ημέρας, μακριά από τις εκπαιδευτικές δομές και το εμπορικό κέντρο
  • Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης. Ολόπλευρη στήριξη των κέντρων πρόληψης με προσωπικό και πολλαπλασιασμό των προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ώστε να μην φτάνουμε στο σημείο να συναντιούνται οι νέοι με τις ουσίες.
  • Ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης στο γενικό πληθυσμό για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.
  • Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων, στελέχωση των σχολείων από ειδικούς, εκπαίδευση καθηγητών και γονέων σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.