ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

3ο Δελτίο Ενημέρωσης (15/10/19)

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 15/10/2019

Των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά

Κατερίνας Λεπτουργίδου (τηλ.6972710436) και

Βύρωνα Κουτσώνη (τηλ.6972643025)

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
(Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.)

 Την Τρίτη 15/10 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Πειραιά και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

 1. Απορρίφθηκε, αφού εξετάστηκε, από την πλειοψηφία του συμβουλίου αίτημα εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 για επανεξέταση της πράξης του Συμβουλίου που αφορούσε στην αναστολή καθηκόντων Υποδιευθυντών Α’ και Β’ της ΔΠΕ Πειραιά.
 2. Τοποθετήθηκαν από το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Υποδιευθυντές Α’ σε κενωθείσες θέσεις του 2ου Δ.Σ Κορυδαλλού, του 13ου Δ.Σ Νίκαιας και του 13ου Δ.Σ. Πειραιά
 3. Τοποθετήθηκαν από το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 σε θέσεις προϊσταμένων διθέσιων και άνω Νηπιαγωγείων. Συγκεκριμένα πρόκειται για θέσεις στο 12ο ΝΓ Πειραιά, 54ο ΝΓ Πειραιά, 1ο,3ο,7ο,10ο,20ο και 21ο ΝΓ Νίκαιας, 2ο ΝΓ Ρέντη, 4ο, 5ο, 6ο και 9ο ΝΓ Κορυδαλλού, 2ο και 3ο ΝΓ Δραπετσώνας, 19ο ΝΓ Κερατσινίου, 1ο ΝΓ Αίγινας και 1ο ΝΓ Σπετσών.
 4. Έγιναν τοποθετήσεις-επανατοποθετήσεις εκπαιδευτικών για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, σύμφωνα με αιτήματα δικά τους και των σχολείων, στα οποία υπήρχε ανάγκη, λόγω ελλείμματος ωρών. Επίσης, επανεξετάστηκαν αιτήματα εκπαιδευτικών και ικανοποιήθηκαν αυτά για τα οποία συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι.
 5. Απαλλάχθηκε εκπαιδευτικός ΠΕ70 από ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης για παροχή κατ’ οίκον σε μαθητή του 56ου Δ.Σ Πειραιά, γιατί δεν υπήρχε πλέον ανάγκη και ανατέθηκε κατ’ οίκον διδασκαλία σε μαθητή του 8ου Δ.Σ. Νίκαιας.
 6. Απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους 2 Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, οι οποίες δεν επιθυμούσαν να τα ασκούν για σοβαρούς προσωπικούς λόγους και ορίστηκαν νέες. Επίσης, ορίστηκαν προϊσταμένες στα εξής μονοθέσια Νηπιαγωγεία: 2ο ΝΓ Ύδρας, 1ο ΝΓ Σαλαμίνας, ΝΓ Καρατζά, 2ο ΝΓ Σπετσών, ΝΓ Αγίων Ασωμάτων Αίγινας, 6ο ΝΓ Περάματος και 10ο ΝΓ Πειραιά.
 7. Εξετάστηκε αίτημα εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ60 για χορήγηση επιδόματος μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του προηγούμενου διδακτικού έτους και θα απαντηθεί από το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας.
 8. Αναγνωρίστηκε η μισθολογική προϋπηρεσία 2 αναπληρωτριών συναδέλφων που υπηρετούν στο 2ο ΚΕΣΥ Πειραιά.
 9. Τοποθετήθηκαν 3 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που διατέθηκαν από τη Β/βάθμια Πειραιά για συμπλήρωση ωραρίου στην Α/βάθμια.
 10. Εγκρίθηκε η συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου σε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ70 σε υπηρεσίες διοίκησης της Διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά, κατόπιν ιατρικών γνωματεύσεων.
 11. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών 2 μονίμων και 53 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 12. Πραγματοποιήθηκε η μισθολογική κατάταξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ , σύμφωνα με το νόμο 4354/2015.
 13. Εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 22 συναδέλφους που είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση και είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά που ορίζει ο νόμος. Απορρίφθηκε σχετικό αίτημα 1 συναδέλφου για απόδοση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου σε κέντρο μελέτης.

Την Τετάρτη 16/10 ή το αργότερο την Πέμπτη θα τοποθετηθούν όσοι από τους 20 !! συναδέλφους αναπληρωτές προσλήφθηκαν την Παρασκευή 11/10, παρουσιάστηκαν κι ανέλαβαν υπηρεσία σε κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι προκύπτουν διαρκώς νέα κενά από συναδέλφους/συναδέλφισσες που βγαίνουν σε άδειες για σοβαρούς λόγους (υγείας, κύησης κλπ) και τα οποία είναι αδύνατο να καλυφθούν αν δεν υπάρξει άμεσα νέα φάση προσλήψεων .