ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

6ο Δελτίο Ενημέρωσης (23/02/2020)

Των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά

Κατερίνας Λεπτουργίδου (τηλ.6972710436) και

Βύρωνα Κουτσώνη (τηλ.6972643025)

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
(Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.)

Πέντε μήνες χρειάστηκαν να περάσουν για να καλυφθούν-σχεδόν- όλα τα τμήματα ΖΕΠ

Στις 27/1 ανακοινώθηκε μία ακόμη φάση πρόσληψης αναπληρωτών κατά την οποία ο κύριος όγκος των συναδέλφων που προσλήφθηκαν στον Πειραιά αφορούσε στη στελέχωση των τμημάτων υποδοχής-ΖΕΠ.

Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν 20 συνάδελφοι στην Α’ και 1 στη Β’ Πειραιά.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν κατατεθεί από 46 σχολεία στον Πειραιά αιτήματα για τη δημιουργία 48 τμημάτων ΖΕΠ (2 σχολεία είχαν κάνει αίτημα και για 2ο τμήμα). Ωστόσο, δεν είχαν πάρει όλα έγκριση από τον Περιφερειακό διευθυντή κι έτσι στην Α’ φάση προσλήψεων καλύφθηκαν τα 25 από αυτά που είχαν πάρει έγκριση ως τις 29/8.

Στις 13/1-5 μήνες αργότερα-πήραν έγκριση άλλα 21 τμήματα, ενώ 2 τμήματα (2ο τμήμα στο 10ο Κορυδαλλού και στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Κυθήρων) δεν έχουν εγκριθεί ακόμα. Παράλληλα, από τους 20 συναδέλφους που προσλήφθηκαν στα τέλη του Γενάρη παρουσιάστηκαν οι 15 και τα υπόλοιπα 5 τμήματα καλύφθηκαν μέσω ειδικής προκήρυξης που πραγματοποιήθηκε στις 14/2. Σήμερα υπάρχει 1 τμήμα κενό (6ο Δ.Σ. Νίκαιας), αφού η συνάδελφος που τοποθετήθηκε απουσιάζει με άδεια και δεν έχει σταλεί αντικαταστάτης.

Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν 5 μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς για να καλυφθούν τα τμήματα ΖΕΠ. Επί πέντε μήνες, σχολεία με αυξημένο αριθμό προσφυγόπουλων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες δεκάδων μαθητριών/τών στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Έτσι, από τη μια το ΥΠΑΙΘ απειλεί-τιμωρεί τις/τους αναπληρώτριες/ές με ποινές αν δεν αναλάβουν υπηρεσία τη στιγμή που τους καλεί για πρόσληψη λίγους μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και από την άλλη αφήνει τα σχολεία και τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού χωρίς υποστηρικτικές δομές όπως είναι τα τμήματα ΖΕΠ. 

Απαιτούμε:

Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το προσοντολόγιο έκτρωμα – ν. 4589/2019

Μαζικοί Διορισμοί Εκπαιδευτικών – Διορισμός/Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!  

Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των τιμωριών των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Να γίνονται ΟΛΕΣ οι προσλήψεις αναπληρωτών τον Σεπτέμβρη και στα τμήματα ΖΕΠ, για τα οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη λειτουργίας τους

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Πειραιά στις 21/2

Την Παρασκευή 21/2, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Πειραιά με τα ακόλουθα θέματα:

  1. Επανατοποθετήθηκαν 3 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μετά από αίτησή τους ή για ανάγκες της υπηρεσίας σε υπάρχοντα κενά ή τροποποιήθηκε η συμπλήρωση υποχρεωτικού εβδομαδιαίου ωραρίου τους.
  2. Μονιμοποιήθηκε συνάδελφος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06, καθώς συμπληρώθηκε η διετία που υπηρετούσε ως δόκιμη στην υπηρεσία.
  3. Έγινε διόρθωση προϋπηρεσίας σε 6 συναδέλφους.
  4. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών σε 6 μόνιμους συναδέλφους και 8 αναπληρωτές.
  5. Εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου σε 13 συναδέλφους που είχαν κάνει σχετική αίτηση κι είχαν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δήλωση οργανικών κενών του ΠΥΣΠΕ Πειραιά για μεταθέσεις

Την προηγούμενη βδομάδα έγινε και η δήλωση των οργανικών κενών της Διεύθυνσης του Πειραιά- μετά από αίτημα του ΥΠΑΙΘ- προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το 2ο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Τα κενά που δηλώθηκαν για τη Γενική και Ειδική αγωγή ανά ειδικότητα αποτυπώνονται στους παρακάτω πίνακες 1 και 2.

Πίνακας 1 Γενικής Αγωγής
Πίνακας 2 Ειδικής Αγωγής