ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΑΙΑ

της αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά

Κατερίνας Λεπτουργίδου (τηλ. 6972710436)

εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.)

Πειραιάς 2/10/2019

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 2/10 οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών που προσλήφθηκαν κατά τη β΄ φάση προσλήψεων.

Στη φάση αυτή παρουσιάστηκαν δυο πολύ σοβαρά ζητήματα. Δεν δόθηκαν όλα τα κενά που υπήρχαν στα σχολεία(το ίδιο είχε γίνει και στην ά φάση) και μειώθηκε σε μερικές ώρες ο χρόνος που δόθηκε στους συναδέλφους αναπληρωτές για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι αιρετοί απαιτήσαμε να ανακοινοποιηθούν όλα τα κενά και δηλώσαμε ότι διαφωνούμε με την απόκρυψή τους, ακόμα κι αν την ευθύνη έχει σε μεγαλύτερο βαθμό η κυβέρνηση και το Υπουργείο, που προσλαμβάνουν λιγότερους συναδέλφους αναπληρωτές από αυτούς που η διεύθυνση δηλώνει.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ΠΕ Πειραιά αρνήθηκε να κάνει δεκτά τα αιτήματά μας. Καταγγείλαμε τη διαδικασία και αποχωρήσαμε και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε με προσωπική του ευθύνη τις τοποθετήσεις.

Τα κενά είναι όλα ισότιμα, η κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών πρέπει να έχει καθολικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Καταγγέλουμε κάθε τέτοια διαδικασία και καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών να απαιτήσουν:

  • Άμεση πραγματοποίηση Γ φάσης προσλήψεων για την κάλυψη όλων των κενών
  • Να ανακοινοποιηθούν όλα τα κενά για να μπορούν να επιλέξουν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να πάνε, χωρίς να γίνονται οι ίδιοι θύματα της πολιτικής της διαχείρισης των κενών και των υπολειπόμενων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες προσλήψεων.
  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για βελτίωση θέσης των συναδέλφων αναπληρωτών οι οποίοι προσλήφθηκαν στην πρώτη και δεύτερη φάση.