ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2 μ.μ. και στην Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2 μ.μ.

Καλούμε σε διαδικτυακή γενική συνέλευση την Παρασκευή 8/1/2021 στις 6:00 μ.μ. μέσω τις πλατφόρμας Zoom στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/83152049849?pwd=NXdHOUJrZkJMRVYyczczcjBEM0ZWZz09

Με εισήγηση της, ανυπόληπτης πια, επιτροπής ειδικών επιστημόνων – συνεργατών της κυβέρνησης και κατόπιν κυβερνητικής προαναγγελίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας μαζί με τους παιδικούς σταθμούς ανοίγουν ξανά από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

ΟΥΤΕ ένα μέτρο αραίωσης των μαθητών ανά τάξη.

ΟΥΤΕ ένα μέτρο προσαρμογής των αναλυτικών προγραμμάτων μετά το χαμένο περσινό τρίμηνο και τη φετινή δίμηνη αναστολή λειτουργίας.

ΟΥΤΕ ένα μέτρο αύξησης του προσωπικού καθαριότητας, όταν, για παράδειγμα, σε κάθε νηπιαγωγείο 50 μαθητών και οκτάωρης λειτουργίας αντιστοιχεί μισή καθαρίστρια.

Μονάχα μια θολή υπόσχεση για δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Και η κοροϊδία για την δεύτερη πόρτα, λες κι όπου υπήρχε έμενε κλειστή, τόσο καιρό. Ένα ψίχουλο. Ένα τίποτα. Ούτε καν η δέσμευση για μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση.

Μ’ αυτό το ψίχουλο, μ’ αυτό το τίποτα μες στην καρδιά του χειμώνα, τα σχολεία αργά ή γρήγορα μάλλον θα ξανακλείσουν. Και τότε δεν θα μιλάμε πια μονάχα για χαμένα τρίμηνα. Μαζί με τις χιλιάδες χαμένες ζωές, που ούτε μια ΜΕΘ δεν προσφέραμε στον αγώνα τους, θα έχουμε και τα χαμένα παιδιά που δεν θα μπορούν να αναπληρώσουν την ανισότητα και την μερικότητα της τηλεκπαίδευσης με ιδιαίτερα και κέντρα μελέτης.

Η ανάγκη για ανοιχτά, αλλά ασφαλή σχολεία, είναι υπόθεση όλων μας.

Ζητάμε:

Ανοιχτά, αλλά ασφαλή σχολεία με άμεσα μέτρα :

  1. Αραίωση, μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα έστω και με βάρδιες αρχικά,
  2. Καθαριότητα, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας
  3. Προσαρμογή των ωρολόγιων και αναλυτικών προγραμμάτων με στόχο την εξασφάλιση της ψυχικής υγείας και της κοινωνικότητας των μαθητών, καθώς και τη διδασκαλία των κομβικών περιεχομένων κάθε τάξης.
  4. Δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας για όλους με γενναία χρηματοδότηση. Μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση του ιού. Εμβόλιο για όλους και όλες που επιθυμούν να το κάνουν.

Καλούμε τη ΔΟΕ, να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προώθηση των αιτημάτων αυτών: Μέτωπο με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, της υγείας και των συγκοινωνιών. Μαζικές διαδικτυακές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2 μ.μ. και στην Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2 μ.μ.

Καλούμε τους συναδέλφους να κατασκευάσουν και να αναρτήσουν πλακάτ με ανάλογο περιεχόμενο στον περίβολο των σχολείων. Αναρτούμε πανό και αφίσες με ανάλογο περιεχόμενο στην πόλη.

Καλούμε σε διαδικτυακή γενική συνέλευση την Παρασκευή 8/1/2021 στις 6:00 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας Zoom στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/83152049849?pwd=NXdHOUJrZkJMRVYyczczcjBEM0ZWZz09

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 8/1/2021 6 μ.μ.
Meeting ID: 831 5204 9849
link: https://us02web.zoom.us/j/83152049849?pwd=NXdHOUJrZkJMRVYyczczcjBEM0ZWZz09
Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει το zoom, θα σας ζητήσει να το εγκαταστήσετε. Αυτό θα πάρει 2-3 λεπτά της ώρας. Μην το εγκαταστήσετε τελευταία στιγμή, για να κάνετε και μια δοκιμή.
Κάνετε αποδοχή στη χρήση του μικροφώνου και της κάμερας. Συμπληρώνετε το όνομά σας.
Αν σας ζητηθεί κωδικός, συμπληρώνετε τον παρακάτω
Passcode:406538