ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ

ΑΡΚΕΤΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

01/04/2020

Κύριοι της κυβέρνησης,

Η υγειονομική κρίση της πανδημίας μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε οικονομική κρίση. Χιλιάδες οικογένειες μαθητών μας, ξέχωρα από τον καθημερινό φόβο του κορωνοϊού που απειλεί τη ζωή τους, πέρα από τον αναγκαστικό εγκλεισμό μέσα στα σπίτια, βιώνουν και την οικονομική ανασφάλεια. Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν ήδη χαθεί και ακόμη περισσότερες κινδυνεύουν να χαθούν. Η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε εργασιακή ζούγκλα και χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν τα ήδη συρρικνωμένα εργασιακά τους δικαιώματα να εξανεμίζονται. Ανασφάλεια και ανησυχία βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί καθώς εντείνονται -χωρίς να διαψεύδονται από την κυβέρνηση- τα σενάρια για περικοπές ως και 60% στο μισθό των δημόσιων υπαλλήλων. 

Δεν θα πληρώσουμε τη νέα κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Χρειάζονται άμεσα και γενναία μέτρα που θα διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και αξιοπρεπές  βιοτικό επίπεδο για όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μην επιτρέψετε απολύσεις και αλλαγές συμβάσεων εργασίας, μην αφήσετε αβοήθητο κανέναν και μην αγγίξετε τους μισθούς μας

  • Εξαντλήστε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα του κράτους, είτε αυτή αφορά το αποθεματικό των περισσότερων από 30 δις που δημιουργήθηκε από τη φορολογική αφαίμαξη του λαού, είτε άλλη που δική σας δουλειά είναι να βρείτε.
  • Εξαναγκάστε τις τράπεζες, που μια, δυο και τρεις φορές διασώθηκαν μέσω του δημόσιου χρήματος, να εξαντλήσουν κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα για να διασωθούν τώρα οι θέσεις εργασίας.
  • Φορολογήσετε σε σημείο δήμευσης τα πολύ μεγάλα εισοδήματα και τον πολύ μεγάλο πλούτο.
  • Απαγορεύστε τις απολύσεις. Επιβάλετε την ακύρωση όλων των απολύσεων που έγιναν μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
  • βρείτε τρόπο μαζί με άλλες χώρες (υπάρχουν ήδη οκτώ) να εναντιωθείτε οργανωμένα και ριζικά, στην απάνθρωπη και αδιέξοδη πολιτική του ευρωπαϊκού βορρά
  • Σταματήσετε τις πολιτικές κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος: Τις άμετρες αυξήσεις στα golden Boys των δημόσιων επιχειρήσεων, τον διπλασιασμό των δημόσιων αποζημιώσεων στις ιδιωτικές κλινικές ή τις υπέρογκες διαφημιστικές καμπάνιες που έτσι κι αλλιώς τα μέσα ενημέρωσης από τον νόμο είναι υποχρεωμένα να στηρίζουν.

Το άνοιγμα του δρόμου για την μετατροπή συμβάσεων εργασίας σε μερική απασχόληση, τα ημίμετρα με το επίδομα επιμόρφωσης στους επιστήμονες και το επίδομα των 800 ευρώ για 45 μέρες, οι κυβερνητικές διαρροές για περικοπή μισθών στο δημόσιο, δεν είναι καλοί οιωνοί. Αν αγόγγυστα και πάλι αποφασίσετε το δικό μας τσάκισμα, τότε όλοι θα καταλάβουμε ότι αντιμετωπίζετε τον πόλεμο της ανθρωπότητας ενάντια στην πανδημία ως ευκαιρία για να προωθήσετε νέο γύρο πολιτικών λιτότητας. Και τότε δεν θα είμαστε πια η ανθρωπότητα ενάντια στην πανδημία. Θα είμαστε στο μέσο ενός κηρυγμένου ταξικού πολέμου στα πλαίσια μιας πανδημίας. Αν μας κηρύξετε τον πόλεμο, θα απαντήσουμε. Δεν θα μας εμποδίσουν ούτε η καραντίνα ούτε το μέτρο της πολιτική επιστράτευσης που επαναφέρατε.  

Αυτές τις ώρες σκυμμένοι πάνω από τα πληκτρολόγια ή με ένα τηλέφωνο στο χέρι δίνουμε τη μάχη της μόρφωσης και της αγωγής για να στηρίζουμε τους μαθητές μας τις οικογένειες τους. Δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους, που τώρα μας θέλουν κοντά τους. Αφήστε μας απερίσπαστους. Οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μας και τα τρομολαγνικά σενάρια που απειλούν τους μισθούς μας από τα δελτία των επτά δεν  βοηθούν

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο καταμετρητής του συνόλου των υπογραφών δεν λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο. Το σύνολο των υπογραφών ανανεώνεται κάθε φορά που ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ενημερώνει το αρχείο excel στο οποίο καταγράφεται κάθε νέα εισαγωγή μέσω της παραπάνω φόρμας.