Απεργία 9 Νοέμβρη 2022: Χιλιάδες Διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας.

Μαχητικό και γεμάτο παλμό το μπλοκ της εκπαίδευσης

Στο 53% η συμμετοχή στην απεργία στο σύλλογό μας

Η μεγάλη συμμετοχή στη Γενική Απεργία και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις πόλεις τις χώρας είναι έκφραση της λαϊκής οργής για την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά “Η Πρόοδος” μαζί άλλα σωματεία της εκπαίδευσης πήρε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες του συλλόγου μας βάδισαν πίσω από το πανό του συλλόγου και μαζί με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες όλων των κλάδων συμμετείχαν σε μία από τις μεγαλύτερες απεργίες και τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων! Σε όλη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο.

Το απεργιακό γεγονός δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν: ο λαϊκός παράγοντας είναι ΕΔΩ! Και είναι ο μοναδικός αντίπαλος της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Άρα, οι ευθύνες για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα είναι τεράστιες.

Στείλαμε μήνυμα αγώνα για τις ζωές μας, την αξιοπρέπεια μας, τη δουλειά και το σχολείο! Χωρίς τον μόχθο μας, χωρίς τη δουλειά μας, ο κόσμος σταματά! Συνεχίζουμε μαχητικά και ανυποχώρητα! Να παγώσουν τα κέρδη τους για να κερδίσουν οι ζωές μας!

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός, η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου!