ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Μα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων. Να δοθεί άμεσα παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

«Απαράδεκτες καταστάσεις στις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για κατάταξη στους πίνακες των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς – προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

H ΔΟΕ εδώ και 15 μέρες έχει αποστείλει στο Υπουργείο αίτημα ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των αναπληρωτών στην προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ. Το Υπουργείο όμως δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Με βάση την προκήρυξη, για την ένταξη ενός υποψηφίου στους πίνακες κατάταξης, απαιτείται η αυτοπρόσωπη κατάθεση των δικαιολογητικών στις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές ως συναδέλφους κατώτερης κατηγορίας:

  1. Στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, τις Δ.Δ.Ε της Αττικής τα ραντεβού για αυτοπρόσωπη κατάθεση δικαιολογητικών έχουν εξαντληθεί (κλείσει) ως τις 4 Μαρτίου 2020. Αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να υποβάλλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους. Οι προκλητικού χαρακτήρα απαντήσεις που δίνονται στους συναδέλφους από τους υπαλλήλους των Δ.Δ.Ε, ότι μπορούν να απευθυνθούν και σε άλλες, εκτός Αττικής, Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, όταν γνωρίζουν ότι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν μπορούν να κάνουν χρήση αδειών για την υποβολή των αιτήσεών τους είναι τουλάχιστον άξιες καταγγελίας.
  2. Συνάδελφοι αναπληρωτές που υπηρετούν σε νησιά που δεν υπάρχει Δ.Δ.Ε. αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αναγκαστικής μετακίνησης, αφού χρειάζονται από 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες με βάση τα δρομολόγια των πλοίων, ώστε να μεταβούν στην έδρα της Δ.Δ.Ε. Παρ’ ότι προτάθηκε στο Υπουργείο είτε να μεταβεί κλιμάκιο κάθε Δ.Δ.Ε. στα νησιά όπου ο αριθμός των αναπληρωτών είναι μεγάλος (πχ Λήμνος, Λέρος, Μύκονος κ.ά.) είτε να δοθεί ειδική υπηρεσιακή άδεια ώστε να μεταβούν οι ίδιοι στην έδρα της Δ.Δ.Ε., το Υπουργείο κωφεύει. Οι συνάδελφοι θα αναγκαστούν να πάρουν κανονική άδεια, πράγμα που θα τους στερήσει ένα σημαντικό ποσό από το επίδομα μη ληφθείσας άδειας που τους δίνεται με την απόλυση τους τον Ιούνιο. Μπορεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να φαίνεται ευτελές το ποσό των 400 ευρώ του επιδόματος, αλλά για τους συναδέλφους μετά την απόλυση και μέχρι να βγει το επίδομα ανεργίας (όσοι το δικαιούνται) είναι ζωτικής σημασίας, γιατί με αυτά πρέπει να βγάλουν τον Ιούλιο.

Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέγραψε ήδη την αναλγησία της με τον αποκλεισμό χιλιάδων αναπληρωτών από τους πίνακες της ειδικής αγωγής είτε λόγω λαθών στην εξαγορά και υποβολή του ηλεκτρονικού παράβολου είτε για τυπικούς λόγους (περιπτώσεις αποφοίτων διετών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών που δεν είχαν πτυχία εξομοίωσης).

Φυσικά δεν έγινε το ίδιο με τους απόφοιτους ιδιωτικών κολλεγίων και την σπουδή της κυβέρνησης να εξισώσει τα πτυχία τους με αυτά των δημόσιων ελληνικών πανεπιστημίων και να τους εντάξει στους πίνακες διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π.

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ και οι υπηρεσίες του να προβούν στις κατάλληλες διευθετήσεις, όπως π.χ. να δοθεί μεγάλη παράταση, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που ως τώρα αντιμετωπίζουν την άρνηση των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής να τους εξυπηρετήσουν.  Καμία περικοπή του ημερομισθίου ή του επιδόματος αδείας από τους συναδέλφους. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Καλούμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. & των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας να τοποθετηθούν και να επιληφθούν του θέματος.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ/ΚΑΜΙΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥ/ΑΔΙΟΡΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.