Στο 90% Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Βατερλό για την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας αποτέλεσαν οι σημερινές ψευδοεκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Οι Εκπαιδευτικοί του Πειραιά τους έστρεψαν την πλάτη απέχοντας μαζικά από την διαδικασία. Καταδίκασαν με εμφατικό τρόπο:

  • Την προσπάθεια ελέγχου των Σωματείων από το κράτος.
  • Την Κεραμέως και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της (την υποχρηματοδότηση, τα κενά στην εκπαίδευση, την αξιολόγηση, τους μέντορες, την pisa, την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων)
  • Την συστηματική συκοφάντηση των εκπαιδευτικών και του καθημερινού μόχθου τους στα σχολεία.
  • Τον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της υπουργού.

Με το κλείσιμο της κάλπης στην Δ/νση Π.Ε. Πειραιά σε σύνολο 4431 εγγεγραμμένων συναδέλφων ψήφισαν:

343  για το ΠΥΣΠΕ Πειραιά και απείχε το 90%

356 για το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και απείχε το 92%

370 για το ΚΥΣΠΕ και απείχε το 91,7%

Η Υπουργός Παιδείας με την εμμονική της προσπάθεια να ελέγξει και να αποσαθρώσει τα σωματεία των εκπαιδευτικών το μόνο που κατάφερε είναι να απαξιώσει τον θεσμό των Αιρετών. Συγκρίνοντας (δείτε τον σχετικό πίνακα) τη συμμετοχή των συναδέλφων στις τελευταίες δια ζώσης εκλογές του 2018 με τα σημερινά θλιβερά ποσοστά εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι καμιά νομιμοποίηση δεν έχουν όσοι «εκλέχτηκαν» μέσω της σημερινής εκλογικής παρωδίας να εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά. Καιρός είναι να το καταλάβουν και όσοι με τις υποψηφιότητές τους επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τις εκλογές αυτές  και να παραιτηθούν.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα και τους «αιρετούς» που θα προκύψουν από σημερινή εκλογική παρωδία.

ΕΤΟΣΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙΨΗΦΙΣΑΝΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
20183310305792%
202040061423,5%
2022443144310%
Πίνακας συμμετοχής στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ Πειραιά

Συναδέλφισσες/φοι,

Η σημερινή εμφατική νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος δείχνει ότι η συσπείρωση γύρω από τους συλλόγου μας είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να ανατρέψει στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Ενωμένοι θα δώσουμε νικηφόρα τόσο τη μάχη της αξιολόγησης όσο και όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την υπεράσπιση του  δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη. Κλείνουμε τα σχολεία και κατεβαίνουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με το πανό του συλλόγου (στον Πεζόδρομο της Κοραή στις 11 π.μ.)