Δίκη Χρυσής Αυγής: Καμία επανάπαυση, καμία ανοχή, δεν είναι αθώοι!

Όλοι και όλες στο Εφετείο Τετάρτη 15/6, 9.00 πμ. ΑΔΕΔΥ: 4ωρη στάση εργασίας από τις 7 π.μ. ως τις 11π.μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το δημόσιο. Δείτε την απόφαση [εδώ].

Την Τετάρτη 15/6 ξεκινάει στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Θα κριθεί η τελεσίδικη επικύρωση της ιστορικής απόφασης τα 7ης Οκτωβρίου 2020 που καταδίκασε τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και τους ναζιστές για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων Αλιεργατών, τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές.

Στη δεύτερη δίκη στο εφετείο τίποτα δεν είναι δεδομένο.  Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, όταν ήδη με διάφορες προφάσεις έχουν αποφυλακιστεί αρκετοί καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες. Μόνο οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, μπορούν να επιβάλλουν να μείνουν οι δολοφόνοι στη φυλακή. Δεν επιτρέπεται καμία βεβαιότητα ότι το κεκτημένο της πρωτόδικης απόφασης θα επαναληφθεί. Το παλλαϊκό αντιφασιστικό κίνημα θα βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκεί για να διασφαλίσει την μεγάλη νίκη του ενάντια στη συμμορία της ΧΑ και την απάνθρωπη, δηλητηριώδη και εγκληματική ιδεολογία του φασισμού και του ναζισμού.

Η κρίσιμη αυτή δίκη διεξάγεται σε μια περίοδο που ο φασισμός επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί μέσα από παρακρατικές επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές, φοιτητές και μαθητές όπως στη Σταυρούπολη, υπό την ανοχή της αστυνομίας και της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση, που συντηρεί ένα κράτος ακραίας καταστολής και βίας σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών, διαδηλωτών, φοιτητών, απεργών, νεολαίων, αλλά και το διαρκές έγκλημα των pushbacks και «εξαφανίσεων» προσφύγων, που τροφοδοτεί τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό φέρει την ευθύνη για την προσπάθεια ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομαδοποιήσεων να ανασυγκροτηθούν. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Το λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα με τους αγώνες του μπορεί να δώσει απάντηση απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις καθώς και απέναντι στην πολιτική που τις γεννά.

Όλοι και όλες έξω από το Εφετείο Αθηνών 15/6, 9.00 πμ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.