Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν!

Συναδέλφισσες/φοι,

από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης με οδηγία της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, διάφορες Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, ξεκίνησαν να στέλνουν e-mails προς τους νεοδιόριστους συναδέλφους με ενέργειες που αφορούν την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, με φανερό τον στόχο τρομοκράτησης των συναδέλφων, επισυνάπτουν την γνωστή τρομολαγνική  εγκύκλιο Κόπτση με ενέργειες για την ατομική αξιολόγηση!

Μέχρι τη στιγμή αυτή, που γράφεται η παρούσα ανακοίνωση, καμιά πληροφορία- ενημέρωση δεν έχει φτάσει στον σύλλογό μας ότι ανάλογα e-mails έχουν σταλεί κι απ’ τη Δ/νση Π.Ε. «Πειραιά». Σε κάθε περίπτωση:

  1. Δεν απαντάμε σε κανένα email αξιολογητή ή της διεύθυνσης εκπαίδευσης. Είμαστε σε άδεια!
  2. Επικοινωνούμε άμεσα με τον σύλλογο για οποιαδήποτε κίνηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή αξιολογητή!
  3. Η Απεργία-Αποχή, που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και η οποία είναι σε ισχύ, καλύπτει και προστατεύει κάθε συνάδελφο από τις οχλήσεις και τις απειλές των αξιολογητών. Δεκάδες νεοδιόριστοι στον σύλλογό μας έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Απεργία -Αποχή από την ατομική αξιολόγηση, το ίδιο και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στα σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας έχουν υπογράψει τη δήλωση συμμετοχής στην  Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι νεοδιόριστες/οι συναδέλφισσες/φοι  του 2020 είναι ήδη μόνιμες/οι με την διαπιστωτική πράξη που εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022 απο την Δ/νση Π.Ε. Πειραιά και η οποία δεν έχει ανακληθεί.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα προς όλους:

Η ατομική αξιολόγηση δε θα περάσει! Ο νεοεπιθεωρητισμός δε θα περάσει! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η Κυβέρνηση να παίζει προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των νεοδιόριστων συναδέλφων. Δε θα επιτρέψουμε να περάσει η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Δε θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό, την ταπείνωση και την ντροπή μιας αντιπαιδαγωγικής διαδικασίας. Θα υπερασπιστούμε ΟΛΑ τα εργασιακά και παιδαγωγικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Οι δικές μας ενέργειες απέναντι στους αξιολογητές

  • Μόλις σας απευθυνθεί ο αξιολογητής με email ή τηλέφωνο ενημερώνετε άμεσα τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» είτε στο email (proodospeiraia@gmail.com) είτε στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. που βρίσκονται δημοσιευμένα στο site του συλλόγου (www.e-proodos.gr).
  • Ο Σύλλογός μας, μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους της Δ/νσης Π.Ε. Πειραιά , θα προχωρήσει άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των «αξιολογητών» – επιθεωρητών. Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με κάθε τρόπο και μέσο, δε θα επιτρέψουμε να πλησιάσουν τα σχολεία και τους/τις συναδέλφους/ισσες μας.
  • Συμμετέχουμε στην Απεργία Αποχή της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση. Αν κάποια/ος συναδέλφισσα/φος δεν έχει υπογράψει την σχετική δήλωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μπορεί να το κάνει με το άνοιγμα των σχολείων.
  • Δεν απαντάμε σε τίποτα και σε κανένα email. Είμαστε  σε άδεια-διακοπές.
  • Δεν ανεβάζουμε τίποτα σε καμία πλατφόρμα. Δεν είναι υποχρεωτικό και επίσης καλυπτόμαστε από την απεργία αποχή και για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ των σχολείων δε θα περάσει!

Θα μας βρουν απέναντι τους συλλογικά, μαζικά, μαχητικά!

Θα ακυρώσουμε και θα μπλοκάρουμε και την ατομική αξιολόγηση όπως όπως χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες σε όλη την χώρα μέχρι τώρα, στο Ρέθυμνο, στην Θεσσαλονίκη, την Πιερία, την Πάτρα, τα Χανιά, στην Σάμο και την Ικαρία! Κανένας και καμία μόνη!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.