Δικαιοσύνη για τη 12χρονη, θύμα  βιασμού, από τον Κολωνό.

Η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού για απαλλαγή του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας προκάλεσε το λαϊκό αίσθημα και κινητοποίησε δικαιολογημένες αντιδράσεις. Πέρα από την αίσθηση ατιμωρησίας που δημιουργεί, εκπέμπει μήνυμα σιωπής για τα ανήλικα θύματα των βιασμών και της κακοποίησης και κλονίζει και τα τελευταία υπολείμματα εμπιστοσύνης στη δυνατότητα της πολιτείας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της να προστατεύει τα ανήλικα παιδιά.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία πήραν από την πρώτη στιγμή θέση και ανέλαβαν την ευθύνη που τους αντιστοιχεί να στηρίξουν υλικά την πολυμελή οικογένεια του 12χρονου κοριτσιού, να καλέσουν σωματεία, συλλογικότητες και φορείςνα κάνουν το ίδιο και να αναδείξουν πολύπλευρα το θέμα ώστε να μη μείνει κανένα παιδί απροστάτευτο απέναντι στους βιαστές και τους κακοποιητές.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης της υπόθεσης και δηλώνουμε το «παρών» στον αγώνα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να δικαιωθεί το 12χρονο κορίτσι. Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή προσπάθεια έμμεσης ή άμεσης απόδοσης της ευθύνης για την κακοποίηση στα ίδια τα θύματα, και μάλιστα στα ανήλικα παιδιά. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ποινική αντιμετώπιση του βιασμού που υποτιμά τη σημασία της ψυχικής βίας, καθιστώντας τα θύματα και ειδικά τα παιδιά, πολλαπλά εκτεθειμένα και ευάλωτα απέναντι στους κακοποιητές. Καταγγέλλουμε τη συστημική και θεσμική ανεπάρκεια της κρατικής διαχείρισης που εμπεδώνει τη σιωπή και προκαλεί τον διαρκή τραυματισμό των παιδιών και των οικογενειών τους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την απόλυτη απουσία δομών υποστήριξης των θυμάτων και τη διάλυση της κοινωνικής προστασίας. Δεν αποδεχόμαστε την ενοχοποίηση όσων καταγγέλλουν τους βιασμούς παιδιών και την κακοποίηση. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στα κοινωνικά και ταξικά στερεότυπα που αντιμετωπίζουν τους πιο φτωχούς και εκμεταλλευόμενους ως «παραβατικά στοιχεία» που φέρουν ή διαμοιράζονται την ευθύνη όσων τους συμβαίνουν, ακόμα κι αν είναι ανήλικα παιδιά. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της. 

Καλούμε την κοινωνία, τις αλληλέγγυες συλλογικότητες, τα σωματεία και τους φορείς, σε επαγρύπνηση εν αναμονή της απόφασης και σε ετοιμότητα να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά απέναντι σε κάθε συγκάλυψη ή συμψηφισμό σε βάρος των θυμάτων που υπέστησαν την κακοποίηση και την κατήγγειλαν.

– Καμία ανοχή στα κυκλώματα παιδοβιασμών και τράφικινγκ

– Ούτε σκέψη για αθώωση του βιαστή και μαστροπού Μίχου και των υπόλοιπων παιδοβιαστών

– Αλληλεγγύη και δικαίωση μέχρι τέλους στη 12χρονη, τα αδέρφια της και την οικογένειά της.

– Κάτω τα χέρια από τα παιδιά!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.