ΔΟΕ: ΜΕΝΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Ένα 24ωρο πριν την εφαρμογή του μέτρου αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων οι συνάδελφοι αναπληρωτές ειδοποιούνται από από τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων ότι δεν μπορούν να διαμένουν πλέον στα δωμάτιά τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την πρώτη στιγμή, το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαρτίου, όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που ανέφερε «Το Υπουργείο τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ανακοινώνει την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23ης Μαρτίου», ήρθε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει άμεσα ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή εκατοντάδων εκπαιδευτικών των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας που αναγκαστικά (λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες) διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Όλο το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου σε επικοινωνία με τους προέδρους  των τοπικών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. συλλέξαμε αριθμητικά στοιχεία τα οποία και θέσαμε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τεράστιο ζήτημα δημιουργείται για περίπου 100 συναδέλφους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κω, 50 στη Ρόδο, 20 στην Κάλυμνο , 15 στη Λέρο, 20 στο Λασίθι χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν τεθεί υπόψη μας. Η απάντηση που λάβαμε από την πολιτική ηγεσία ήταν ότι υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού ώστε να εφαρμοστεί και για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας ό,τι ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας που υπηρετούν στη Θράκη και στα νησιά.

Μέχρι στιγμής, όμως, ένα 24ωρο πριν την εφαρμογή του μέτρου το μόνο δεδομένο του οποίου γινόμαστε κοινωνοί είναι η ειδοποίηση-τελεσίγραφο που  δέχονται οι συνάδελφοι από τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων ότι από αύριο τα μεσάνυχτα δεν μπορούν να διαμένουν πλέον στα δωμάτιά τους και θα είναι άστεγοι.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει και να ανακοινώσει άμεσα τις αποφάσεις που θα διασφαλίσουν το αυτονόητο για τους συναδέλφους μας, να έχουν δηλαδή στέγη να μείνουν στις περιοχές, μακριά από τις οικογένειές τους, όπου προσφέρουν της υπηρεσίες τους στη δημόσια εκπαίδευση κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Δείτε την ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας εδώ