Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Παρασκευή, 01/10/2021, στις 18.00 στα Προπύλαια

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Προσοχή ενημέρωση από τον Σύλογο: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που τελείωσε αργά εχθές τα μεσάνυχτα, αποφασίστηκε:
1. Η πραγματοποίηση έφεσης εκ μέρους της ΔΟΕ στην απόφαση που βγάζει παράνομη την απεργία η οποία θα κατατεθεί τη Δευτέρα. Έως τότε και μέχρι να εκδικαστεί η έφεση η απεργία - αποχή είναι σε ισχύ, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, δεν είναι άμεσα εκτελεστή και άρα μπορεί να προσβληθεί νομικά. 
2. Η απεύθυνση στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που συνεδριάζει τη Δευτέρα, ώστε να προκηρύξει και αυτή Απεργία - Αποχή.

Ως εκ τούτων:
Καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια εντός της Παρασκευής 1/10, μέχρι να ενημερωθούν για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνέχεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη «αξιολόγηση» καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή.

Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να κηρύξει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική.

Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από τον κλάδο.

Καλούμε όλους και όλες στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια (Ο.Λ.Μ.Ε.-Δ.Ο.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) αύριο Παρασκευή, 01/10/2021, στις 18.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεδριάζει απόψε και αύριο για να καθορίσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου μετά από τη δικαστική απόφαση. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια εντός της Παρασκευής 1/10, ώστε να ενημερωθούν για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνέχεια.

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ