ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΡΑΜΝΟΥΝΤΑ (19/5/24)

Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια της Πολιτιστικής – Παιδαγωγικής Ομάδας οργανώνει

την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 

οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν από ειδικευμένη αρχαιολόγο.

Δηλώστε συμμετοχή ως την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα δήλωσης συμμετοχής που βρίσκεται στο τέλος της ανάρτησης (εδώ).

Ο Αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα βρίσκεται στην Ανατολική Αττική κοντά στον σύγχρονο οικισμό της Αγίας Μαρίνας Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνος με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο με τον αρχαίο οικισμό, τις οχυρώσεις, τα ιερά και άλλα κτίσματα, ενταγμένα αρμονικά σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Ο Ραμνούντας είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους, όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαπιστώσει τη δομή λειτουργίας ενός αττικού δήμου. Το φρούριο που βρίσκεται σε στρατηγική θέση, με δύο λιμάνια και το περίφημο Ιερό της Νέμεσης σε οροπέδιο, ελέγχει το Νότιο Ευβοϊκό. Ζωτικός χώρος του Ραμνούντα για τις αγροτικές δραστηριότητες είναι η κοιλάδα του Λιμικού, τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, που αποτελεί προστατευόμενη αρχαιολογική Ζώνη, και ιστορικό τόπο, όπου συνεχίζονται οι παραδοσιακές καλλιέργειες.

Η Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνει με πούλμαν που θα μισθώσει ο σύλλογός μας. Σημεία επιβίβασης:

9:00 π.μ., 9ο-11ο Δημοτικά Πειραιά (Θεσ/νίκης 71 &Ψαρρών)

9:15 π.μ., Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατά την επιστροφή, που υπολογίζεται νωρίς το απόγευμα (4:30 με 5 μ.μ.), θα ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο κοστίζει 4€ το ολόκληρο εισιτήριο και 2€  το μειωμένο. Αυτονόητο είναι ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για τους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν κάρτα ελευθέρας εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ελέγξτε αν η κάρτα σας είναι σε ισχύ και δεν έχει λήξει. Για πληροφορίες σχετικά με την ελεύθερη και μειωμένη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο πατήστε εδώ.

Στον αρχαιολογικό χώρο που θα επισκεφθούμε δεν υπάρχει κυλικείο. Καλό λοιπόν είναι να είμαστε όλοι εφοδιασμένοι με τα αναγκαία (νερό, καφέδες, κ.λπ.). Επίσης προμηθευτείτε καπέλα και ό,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ – ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ-ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΥΣΒΑΤΟ.

Μετά το τέλος της ξενάγησης θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

Το μενού (ανά 4 άτομα) περιλαμβάνει: ψωμί ζυμωτό, Σαλάτα ανάμεικτη, Φέτα, Τζατζίκι, Σπανακόπιτα, Προβατίνα στη λαδόκολλα με πατάτες φούρνου, Χοιρινό στη λαδόκολλα, Κρασί, Νερό. Κόστος Μενού: 15€ ανά άτομο. Extra χρεώσεις: Μπίρα Fix (κουτί) 2€, Αναψυκτικά 1,5€.

Το πραγματικό κόστος του μενού ανέρχεται στα 17€. Με απόφαση του Δ.Σ. οι συναδέλφισσες/φοι θα καταβάλουν 15€ και την διαφορά θα την καλύψει ο σύλλογος.

Πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο στους συνδέσμους:

Αρχαιολογικός χώρος Ραμνούντα

Περιήγηση στον αρχαίο αττικό δήμο του Ραμνούντα

Πληροφορίες-Διευκρινήσεις στο Τηλέφωνο: 6977718257 (Λάμπρος Νικολάρας, Πρόεδρος του Συλλόγου).

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδρομή θα πρέπει να το δηλώσουν ως την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα δήλωσης συμμετοχής .

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να ακυρώσετε τη συμμετοχή σας ή να δηλώσετε  μικρότερο αριθμό από όσους δηλώσατε αρχικά επικοινωνήστε ως τις 7 Μαΐου με τον πρόεδρο του συλλόγου στο τηλέφωνο 6977718257.

Η ΦΟΡΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ 6977718257 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ