ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΛΙΣΑΒΩΝΑ – ΠΟΡΤΟ (2-7/7/2020)

Η Πολιτιστική-Παιδαγωγική Ομάδα του συλλόγου μας διοργανώνει εκδρομή στο εξωτερικό.

Μετά τη λήξη του σχολικού έτους διοργανώνουμε 6ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Πορτογαλία (2-7 Ιουλίου 2020).  Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 925 € το άτομο. (Για παιδιά ως 12 ετών και με την προϋπόθεση ότι θα μείνουν σε τρίκλινο δωμάτιο η τιμή είναι 825 ευρώ). Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να καταθέσουν προκαταβολή 225 ευρώ έως 15 Μαρτίου 2020. Πρέπει επίσης να καταθέσουν 200 ευρώ ως τις 15 Μαΐου 2020. Το συνολικό ποσό πρέπει να εξοφληθεί ως την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2020.

Τρόποι πληρωμής:

  • Υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του ποσού έως και σε 6 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
  • Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είτε στα κατά τόπους Γραφεία της εταιρείας Manessis TRAVEL

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5082 076504 622 

ΙΒΑΝ : GR 0601720820005082076504622 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : MANEΣΣΗΣ ΑΤΞΕ 

Στην κατάθεση να γράψετε οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμό σας και τον
ΚΩΔΙΚΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ: 555 Π.χ. Κωνσταντίνος Παρασκευαδάκης
Εφόσον κατατεθεί η προκαταβολή πρέπει να ενημερώσετε το σύλλογο στο e-mail: proodospeiraia@gmail.com για την κατάθεση αλλά και αναλυτικά για τα ονόματα των ενδιαφερόμενων όπως αναγράφονται στο διαβατήριο ή στην ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (45 θέσεις), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

1η μέρα: Λισσαβώνα- Όμπιτους – Κοΐμπρα – Πόρτο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για την Πορτογαλική πρωτεύουσα, την υπέροχη Λισσαβώνα. Άμεση αναχώρηση για το Πόρτο. H πρώτη μας στάση είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας και στα γραφικά χωριουδάκια της. Πρώτος μας σταθμός το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου του 13ου αιώνα. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την  Κοΐμπρα, όπου θα επισκεφθούμε τον χώρο του Πανεπιστημίου και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Κατηφορίζοντας τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια του ιστορικού της κέντρου, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, θα καταλήξουμε στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, όπου είναι θαμμένος ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσο Ενρίκες. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Πόρτο, που βρίσκεται αμφιθεατρικά κτισμένο στις όχθες του ποταμού Ντούρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πόρτο, Ξενάγηση

Το Πόρτο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς ξέρει να κλέβει την παράσταση! Μαζί θα ξεδιπλώσουμε την ομορφιά του, επισκεπτόμενοι τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Σάο Μπέντο, όπου παραστάσεις με πλακάκια διακοσμούν τους τεράστιους τοίχους περιγράφοντας την ιστορία της πόλης, το Παλάτι Μπόλσα, πρώην χρηματιστήριο, καθώς και τον χρυσοποίκιλτο ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στην περιοχή Villa Nova de Gaia για να δοκιμάσουμε το διάσημο επιδόρπιο κρασί “Πόρτο”. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πόρτο – Μπράγκα – Λισαβόνα

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο “πράσινες” περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο. Θα επισκεφτούμε την Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό και το Ιερό του Ιησού. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια γραφική πόλη, όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διατηρείται ανεξίτηλη. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι λένε: “Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισσαβώνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει”. Άφιξη στη Λισαβόνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Λισαβόνα

Με το βλέμμα στην Αμερική και την πλάτη στην Ευρώπη, η Λισαβόνα έχει το άρωμα της μεσογειακής ατμόσφαιρας, αλλά και την ατμόσφαιρα της άλλοτε αποικιακής υπερδύναμης, με πάμπολλα ανάκτορα, κάστρα, μοναστήρια και τα παλιομοδίτικα τραμ. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο Βασιλικών Αμαξών, που διαθέτει μια καταπληκτική συλλογή από άμαξες της βασιλικής οικογένειας, που χρονολογούνται από τα τέλη του 15ου έως τον 19ο αιώνα. Η μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή θεωρείται η πιο αξιόλογη στο είδος της παγκοσμίως και επιτρέπει στον επισκέπτη να δει τόσο την εξέλιξη της τεχνολογίας στην κατασκευή τους, όσο και την επιρροή της τέχνης στον διάκοσμό τους. Επόμενος σταθμός μας είναι το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της Πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που βρίσκεται δίπλα στον πύργο του Μπελέμ και συγκαταλέγεται και αυτό στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το μοναστήρι ξεκίνησε να κτίζεται το 1501 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε έναν αιώνα αργότερα. Εδώ πέρασε την τελευταία του βραδιά ο Βάσκο ντα Γκάμα, προσευχόμενος πριν από το μεγάλο του ταξίδι στην Ινδία. Η εκκλησία, μαζί με τα άλλα μνημεία της περιοχής, ο πύργος της Μπελέμ και το μνημείο των Ανακαλύψεων συμβολίζουν την Χρυσή Εποχή των Ανακαλύψεων και είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα, την παλιότερη γειτονιά της Λισσαβώνας, που απλώνεται από το κάστρο του Αγίου Γεωργίου μέχρι τον ποταμό Τάγο. Θα βρείτε παλιές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, καθώς και εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά κοντά στο ποτάμι. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την Αmalia Rodrigues. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Λισαβόνα ελεύθερη μέρα, εναλλακτικά προαιρετική εκδρομή στην Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ 

Ελεύθερη μέρα αν και σας προτείνουμε εναλλακτικά πρωινή αναχώρηση για μια ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα και το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκόλφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης. Τελευταία μας επίσκεψη το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης, το Cabo da Roca.Επιστροφή το απόγευμα στη Λισσαβώνα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  Λισαβόνα – Αθήνα

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στην Λισαβόνα. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην απ΄ ευθείας πτήση της Aegean για την Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την εκδρομή μας.