ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΣΙΚΕΛΙΑ (27/6-1/7/2024)

Ο σύλλογός μας διοργανώνει εκδρομή στο εξωτερικό

Μετά τη λήξη του σχoλικού έτους (από  27 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2024), διοργανώνουμε 5ήμερη  αεροπορική εκδρομή  Σικελία.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει πρέπει να το δηλώσει στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (40 θέσεις), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία  δήλωσης στην πλατφόρμα η οποία θα κλείσει όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 1.100 €  το άτομο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να καταθέσουν προκαταβολή 300 ευρώ  έως 27  Φεβρουαρίου 2024.  Πρέπει επίσης να καταθέσουν 300 ευρώ ως  27 Μαρτίου 2024. Το συνολικό ποσό πρέπει να εξοφληθεί ως  28 Μαΐου 2024.

Τρόποι πληρωμής:

 • Υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του ποσού έως και σε 5 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
 • Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είτε στα κατά τόπους Γραφεία της εταιρείας Manessis TRAVEL

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5082 076504 622 

ΙΒΑΝ : GR 0601720820005082076504622 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : MANEΣΣΗΣ ΑΤΞΕ 

Στην κατάθεση να γράψετε οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμό σας και τον
ΚΩΔΙΚΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ: ΣΙΚΕΛΙΑ 
(Π.χ. Κωνσταντίνος Παρασκευαδάκης ΣΙΚΕΛΙΑ) 
Εφόσον κατατεθεί η προκαταβολή πρέπει να ενημερώσετε τον σύλλογο στο e-mail: proodospeiraia@gmail.com για την κατάθεση αλλά και αναλυτικά για τα ονόματα των ενδιαφερόμενων όπως αναγράφονται στο διαβατήριο ή στην ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

Υπεύθυνος συλλόγου για την εκδρομή: Γαλάνης Γιώργος, τηλ. 6972210342

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΣΙΚΕΛΙΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

27/06 – 01/07/2024

Συρακούσες, Ακράγαντας, Παλέρμο, Μονρεάλε, Τσεφαλού, Κατάνια, Αίτνα, Ταορμίνα                                                                            

1η μέρα: Αθήνα – Κατάνια – Συρακούσες – Κατάνια 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρώμη για την Κατάνια με ITAAIRWAYS. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών. Άφιξη και ξεκινάμε τη περιήγηση στις Συρακούσες. Θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το περίφημο “Αφτί του Διονύσου”. Συνεχίζουμε προς το ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της θρυλικής Ορτυγίας, όπου θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Στη συνέχεια θα έχουμε ελέυθερο χρόνο για γέυμα και βόλτα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Κατανία και τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα κάνουμε τη περιήγηση μας στην “Citta Nera” δηλαδή την “Μαύρη Πόλη”, όπως επονομάζεται η Κατάνια, καθώς η λάβα του ηφαιστείου αποτέλεσε υλικό δόμησης των κτιρίων της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea, οδός Αίτνας), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα: Κατάνια ελέυθερη ημέρα, εναλλακτικά ημερήσια εκδρομή Αίτνα – Ταορμίνα – Κατάνια

Ελεύθερη ημέρα για εξερευνήσετε την Κατάνια, εναλλακτικά σας προτείνουμε την ημερήσια μας εκδρομή για το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία Αίτνα προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει “καίγομαι”. Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα (έξοδα ατομικά) θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου φθάνοντας θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κατάνια – Ακράγαντας – Παλέρμο 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιστορική “Κοιλάδα των Ναών” του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα “ακουμπήσουμε” τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Παλέρμο – Μονρεάλε – προαιρετικός νυχτερινός γύρος στο Τσεφαλού

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Επιστροφή στο Παλέρμο και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, θα δούμε την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά (έξοδα ατομικά) να ακολουθήσετε τη βραδινή μας επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο Τσεφαλού, όπου θα δούμε την πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο Παλέρμο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παλέρμο – Αθήνα

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για να χαρούμε τις ομορφιές του Παλέρμο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρώμη. Άφιξη στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Σημείωση: Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων, ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.100 ΕΥΡΩ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.500 ΕΥΡΩ.

(Στις τιμές περιλαμβάνεται μπουφέ πρόγευμα καθημερινά)

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια για τις πτήσεις ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΚΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΡΜΟ – ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ με την ITA AIRWAYS.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • 1 αποσκευή έως 23 kg και 1 χειραποσκευή έως 8 kg ανά επιβάτη.
 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας, με τις απαραίτητες ζώνες ασφαλείας, δελτίο καταλληλότητας, έμπειρο επαγγελματία οδηγό και όλα τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα  δωμάτια σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της Κατάνια
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο του Παλέρμο
 • Ξενάγηση στον Ακράγαντα από επίσημο ξεναγό του Ιταλικού κράτους
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα ,αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (καταβάλλεται απ ευθείας σε αυτά) και ότι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα
 • Εκδρομή στην Αίτνα και Ταορμίνα, 60€ / κατ’ άτομο (ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα)
 • Νυχτερινός γύρος στη Τσεφαλού, 25€ / κατ’ άτομο (ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα)

Για τον καλύτερο συντονισμό της εκδρομής παρακαλείσθε όπως:

 • Καταθέσετε τα χρήματα για την προκαταβολή (300 ευρώ) μέχρι τις 27/02
 • Τα υπόλοιπα χρήματα θα κατατεθούν σταδιακά σε δόσεις στις παρακάτω ημερομηνίες:  

27/03/2024: 250 Ευρώ

26/04/2024: 250 Ευρώ

27/05/2024: 300 Ευρώ

(Για όσους χρησιμοποιήσουν μονόκλινο δωμάτιο το ποσό που υπολείπεται, μετά την προκαταβολή, θα το καταθέσουν στις αντίστοιχες ημερομηνίες διαμοιρασμένο στις δόσεις).

Τρόποι πληρωμής:

 • Υπάρχει δυνατότητα  εξόφλησης  του ποσού σε άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας (μέχρι 5 δόσεις)
 • Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είτε με πληρωμή στα κατά τόπους Γραφεία της εταιρείας Manessis TRAVEL

Ακυρωτικά:

Ακύρωση συμμετοχής 60 ημέρες πριν από την αναχώρηση: επιστροφή όλου του ποσού. Ακύρωση συμμετοχής λιγότερες από 60 μέρες θα ισχύσουν ακυρωτικά τέλη.