Ενημέρωση για την απεργία αποχή μετά την απόφαση του Εφετείου

Καμιά συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων να μην πραγματοποιηθεί. Αναμένουμε τις οδηγίες από την Ομοσπονδία

Όλοι/Όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στη Βουλή στις 6:00 μ.μ.

Συναδέλφισσες/φοι, με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών η απεργία αποχή της ΔΟΕ. κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική όπως επεδίωκε η Υπουργός Παιδείας με το σκεπτικό ότι δεν είχε προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου (!). Παρά την απόφαση αυτή:
1. Η απεργία αποχή είναι σε ισχύ μέχρι να κοινοποιηθεί (το πιθανότερο σήμερα) στη ΔΟΕ.
2. Καμιά συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την ερχόμενη Δευτέρα καθώς με βάση το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Κάθε προσπάθεια να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων εντός αυτού του διαστήματος είναι παράνομη.

Επομένως υπάρχει χρόνος μέχρι την Δευτέρα, ώστε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποφασίσει και να κοινοποιήσει στα μέλη του τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουμε. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει σήμερα.

Η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί νέα δεδομένα για τη συνέχεια του αγώνα μας. Τα δεδομένα αυτά οφείλει να εκτιμήσει το Δ.Σ της ΔΟΕ και να εξοπλίσει τον κλάδο με όλες τις δυνατές μορφές αγώνα:

  1.  Προκηρύσσοντας εκ νέου την απεργία αποχή αφού δεν κηρύχτηκε καταχρηστική.
  2. Υιοθετώντας το ενιαίο κείμενο που ήδη έχει προτείνει ο σύλλογος μας.
  3.  Αποφασίζοντας ένα εξωστρεφές σχέδιο δράσης που θα απευθύνεται στην κοινωνία και θα περιλαμβάνει απεργιακές, κινητοποιήσεις συλλαλητήρια, καμπάνια ενημέρωσης των γονέων κ.λπ.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου Δ.Ο.Ε. και  Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Βουλή στις 6:00 μ.μ.