ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Καλούμε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 13.30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας σε συζήτηση για τον σχεδιασμό δράσης μας.

Όλα τα σχολεία της Ελλάδας ανοίγουν τα παράθυρα τους για να αεριστούν όσο περισσότερο γίνεται, αλλά ο νοτιοδυτικός άνεμος σφράγισε κάθε άνοιγμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας την Τετάρτη 10 Ιουνίου, αφού η δυσοσμία που έρχεται από την περιοχή των καζανιών της Oil one υπερνικά ακόμη και τον φόβο του Covid19. Οι μαθητές της περιοχής μας εξαιρούνται από την αυτονόητη ισονομία, καθώς δεν κάνουν μάθημα όποτε η βιομηχανική δραστηριότητα το απαγορεύει και επιβαρύνουν καθημερινά την υγεία τους με άγνωστα και επίφοβα αποτελέσματα.

Από τον Γενάρη του 2015, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Τα επεισόδια αφόρητης κακοσμίας πληθαίνουν. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των παρακείμενων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις σχολείων μαζί με τους κατοίκους της περιοχής εγκλείονται σε μια ανθυγιεινή ζώνη, κατάλληλη για β’ κατηγορίας συμπολίτες.

Μόνη ελπίδα μας, αποκλειστική διέξοδος μας, αποτελεί η συνέχιση και η ενδυνάμωση του αγώνα μας. Συνεχίζουμε λοιπόν στον δρόμο που χαράξαμε τα τελευταία χρόνια με στάσεις εργασίας, πορείες, κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των φορέων της περιοχής με αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη και εντέλει τη λύση του προβλήματος.

Η απομάκρυνση των καζανιών και των άλλων βιομηχανικών δραστηριοτήτων δεν είναι πολυτέλεια. Είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή για τη Δραπετσώνα, τη Χαραυγή και την Ευγένεια. Το γεγονός αυτό πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση, πρώτα στην περιοχή και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Στην βάση αυτής της συνείδησης θα καταφέρουμε να διώξουμε την οχλούσα βιομηχανική δραστηριότητα από τις αυλές των σχολείων μας και τα μπαλκόνια των σπιτιών μας.

Καλούμε εκπροσώπους των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 13.30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας σε συζήτηση για τον σχεδιασμό της δικής μας δράσης.

Έξω τα καζάνια. Να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις της Oil One και της Lafarge. Να αποδοθούν στο λαό της περιοχής και τα 640 στρέμματα της παλιάς βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.