ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Part 2 Ή ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

ΜΑΖΙΚΑ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΕΠΑΦΩΝ

ΑΜΕΣΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΣΩΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

Όλοι γνωρίζουμε πως τα σχολεία ξαναάνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν. Χωρίς κανένα μέτρο και χωρίς να ξοδέψει η κυβέρνηση ούτε ένα ευρώ.

Δεν περιμέναμε όμως ότι μπορεί να είναι και χειρότερα. Κι όμως εχθρός του κακού είναι το χειρότερο.

Την Παρασκευή έκλεισε το πρώτο – για το νέο χρόνο- τμήμα σε σχολείο του συλλόγου μας. Καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε μαθητή. Αναμενόμενο… κάποια στιγμή θα γινόταν.

Ο δάσκαλος του τμήματος ήθελε, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, να ξέρει αν είναι θετικός. Όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για την οικογένειά του και κυρίως για τα παιδιά του. Να ξέρει αν θα έπρεπε να τα στείλει στο σχολείο, διαφορετικό από αυτό που υπηρετεί, το οποίο είναι συγχωνευμένο και πολυπληθέστατο.

Πρώτη απόπειρα στο τοπικό Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας. Κλείνει ραντεβού κανονικά και μετά από λίγο τον ειδοποιούν ότι δεν μπορούν να του κάνουν τεστ και πως πρέπει να γραφτεί στην πλατφόρμα rapid τεστ που ισχύει για τους δασκάλους!

Δεύτερη προσπάθεια στο κεντρικό τμήμα του Πειραιά. Κλείνει ραντεβού για την Κυριακή. Αρνούνται να του κάνουν τεστ επειδή δεν έχει συμπτώματα..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο συνάδελφος είναι σε καραντίνα για 14 μέρες. Τα παιδιά του όμως θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Δ.Υ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το κράτος, η κυβέρνηση, δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους! Η προστασία όμως της Δημόσιας Υγείας δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι. Αφορά τις ζωές μας και τις ζωές των μαθητών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ :

  1. Αραίωση, μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα έστω και με βάρδιες αρχικά,
  2. Καθαριότητα, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας
  3. Προσαρμογή των ωρολόγιων και αναλυτικών προγραμμάτων με στόχο την εξασφάλιση της ψυχικής υγείας και της κοινωνικότητας των μαθητών, καθώς και τη διδασκαλία των κομβικών περιεχομένων κάθε τάξης.
  4. Δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας για όλους με γενναία χρηματοδότηση. Μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση του ιού. Εμβόλιο για όλους και όλες που επιθυμούν να το κάνουν.