Η Κεραμέως προσπαθεί να βγάλει ΞΑΝΑ παράνομη την απεργία αποχή της ΔΟΕ. Να κηρυχθεί άμεσα 24ωρη Απεργία την Δευτέρα 26/9 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9, 6:30. ΣΤΑ 9ο & 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θεσ/νίκης 71 και Ψαρρών)

Ο αυταρχισμός του ΥΠΑΙΘ δεν έχει προηγούμενο! Η Κεραμέως σήμερα στις 11.30 το κατέθεσε προσφυγή και παρέδωσε εξώδικο κατά της απεργίας αποχής που έχει κηρύξει η ΔΟΕ ενάντια στους Μέντορες και τους Ενδοσχολικούς Συντονιστές. Η δικάσιμος ορίστηκε για σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι! Τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης είναι αστραπιαία όταν πρόκειται για τις επιταγές της κυβέρνησης και το συμφέρον της εργοδοσίας.

Τελικά μετά από αίτημα της ΔΟΕ η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα 26/9!

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στον δρόμο! Η Κεραμέως, πατώντας στον νομό Χατζηδάκη, αποπειράται να βγάλει μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη! Να μην περιμένουμε στιγμή!

Υπογράφουμε ΤΩΡΑ όλες και όλοι τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΔΟΕ! Η απάντησή μας μέχρι την Δευτέρα πρέπει να είναι ηχηρή! Καλούμε όλες τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να κηρύξουν 24ωρη απεργία την Δευτέρα και να είμαστε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα δικαστήρια!

Ο αυταρχισμός ΔΕΝ θα περάσει! Η προσφυγή στα δικαστήρια δείχνει τον φόβο και τον πανικό τους! Η Κεραμέως δεν κατάφερε να βρει τους πρόθυμους που αναζητούσε στα σχολεία! Αρνείται να αποδεχτεί την ήττα της! Την ίδια στιγμή, η αξιοποίηση του νόμου Χατζηδάκη είναι καθημερινή και πάγια τακτική της κυβέρνησης, καθώς όποιος κλάδος κινείται ή σηκώνει κεφάλι, επιδιώκουν να κατασταλεί! Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον ΕΟΔΥ και το ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» χτες, οι εκπαιδευτικοί σήμερα, όποιος αντιστέκεται και διεκδικεί το δίκιο του αύριο.

Όπως και στην 11η Οκτώβρη, όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης την Δευτέρα 26/9 πρέπει να είναι στο δρόμο! Με δύναμη και μαχητικότητα για το σχολείο και την κοινωνία που ονειρευόμαστε! Κρατάμε στη συλλογική μας μνήμη τη στάση αλληλεγγύης και αγωνιστικής συσπείρωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που τις προηγούμενες σχολικές χρονιές οδήγησαν σε οδυνηρές ήττες την Κεραμέως, αποσόβησαν  τη δρομολόγηση αρνητικών εξελίξεων και έδειξαν τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, όπως στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αξιοποιώντας χωρίς ενδοιασμούς όλα τα μέσα (απεργία-αποχή, ενιαία κείμενα, συλλαλητήρια, πανό στα σχολεία κλπ).

Τώρα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία για την ημέρα εκδίκασης της Απεργίας Αποχής της ΔΟΕ, Δευτέρα 26/9.

Η απεργία αποχή της ΔΟΕ ισχύει κανονικά! Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία -Αποχή υλοποιώντας τις αποφάσεις της ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η πρόοδος» καλεί:

  1. Τα μέλη του να δηλώσουν μαζικά την συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή υπογράφοντας τη σχετική δήλωση.
  2. Τους/τις Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενες σχολικών μονάδων να μην ορίσουν παιδαγωγικούς συμβούλους-μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.
  3. Τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι-μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές.
  4. Τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν καμία συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία.
  5. Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο εάν δεν προσμετράται στο διδακτικό τους ωράριο ή εάν παραβιάζει το εργασιακό τους ωράριο. Παροχή διδακτικού έργου δωρεάν ή με αντάλλαγμα «ευνοϊκή μεταχείριση» στην αξιολόγηση δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν εντάσσεται σε αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι).
  6. Καλούμε όλους-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν απολύτως τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9, 6:30. ΣΤΑ 9ο & 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θεσ/νίκης 71 και Ψαρρών)

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.