Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας έσπασε Η κρατική τρομοκρατία δεν μας τρομάζει!

Η κυβερνητική πραξικοπηματική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου έσπασε. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Πατησίων, στα Προπύλαια, στο Μεταξουργείο, σε δεκάδες γειτονιές της Αθήνας, σε όλη τη χώρα που με τον αγώνα και τη μαχητικότητά τους, διαδήλωσαν τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τηρώντας υποδειγματικά όλα τα μέτρα προστασίας. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα, τη νεολαία και στους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε τις εκατοντάδες, εντελώς απρόκλητες προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών, εκλεγμένων συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους, μεταξύ αυτών και τη σύλληψη του συναδέλφου δασκάλου Ηλία Σμήλιου, Γενικού Γραμματέα του Ζ΄ Συλλόγου Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε πως η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Πρόκειται για μια ιστορική πολιτική ήττα του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, καθώς και την διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών  προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Οργανώνουμε πιο αποφασιστικά την απεργία της 26ης Νοέμβρη. Καλούμε όλο το λαό σε αγωνιστική ανάταση, να παλέψουμε για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.