Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε το όργιο της κρατικής καταστολής στη χθεσινή (9/10) συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που διεκδικούσαν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν αντέχει τον διάλογο. Η αστυνομία απρόκλητα επιτέθηκε και διέλυσε τη μαζική συγκέντρωση των μαθητών κάνοντας χρήση πλήθους χημικών και δακρυγόνων. Έβαλε μάλιστα σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών ρίχνοντας δακρυγόνα ακόμα και μέσα στο προαύλιο του Mall και στο σταθμό του ηλεκτρικού. Συνελήφθησαν δε δύο μαθητές που κρατήθηκαν ως αργά το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου και κινδυνεύουν με την απαγγελία κατηγοριών.

Με χημικά όμως και ξύλο «υποδέχτηκε» η αστυνομία -για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα- και τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενάντια στην άγρια καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας. Από τη νέα επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές, ενώ δύο ακόμα συνελήφθησαν και κάτω από την πίεση των διαδηλωτών αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι .

Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά την συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες», όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχώρα στην ωμή βία.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει! Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε κανέναν από τους συλληφθέντες μαθητές

Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Κλιμακώνουμε με την πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Οκτωβρίου!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.