ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας (Aριστοτέλους 59 & 25ης Μαρτίου).

Τα επεισόδια έντονης και εκτεταμένης δυσοσμίας και η ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια στην περιοχή της Δραπετσώνας, της Χαραυγής και της Ευγένειας Κερατσινίου συνεχίζονται. Εδώ και μερικά χρόνια, από τότε δηλαδή που επιβλήθηκε η λειτουργία της OilOne στην περιοχή των Λιπασμάτων, τα φαινόμενα αυτά συσσωρεύονται και επιδεινώνονται. Ταυτόχρονα, η αγωνία και οι αγώνες για τη ριζική λύση στο πρόβλημα με την απομάκρυνση των καζανιών διώκονται με την αγωγή των ιδιοκτητών της εταιρείας εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Όσο κι αν ο βιοπορισμός γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός για τους ανθρώπους στις γειτονιές μας, ο αγώνας για καθαρό και ασφαλή αέρα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Ανάγκη για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι αυτή την ανάγκη που θέλουμε να υπηρετήσουμε και που μπροστά της ο εκφοβισμός των αγωγών γίνεται οργή.

Ο σύλλογος μας καλεί τους φορείς της πόλης (σωματεία, συλλόγους και το δήμο) σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα αυτού. Στη σύσκεψη αυτή θα καταθέσουμε προτάσεις για:

Α) την ανάπτυξη μίας καμπάνιας προώθησης του αιτήματος για την απομάκρυνση των καζανιών,

Β) την μετατροπή της δίκης του δημάρχου σε μέρα κινητοποίησης

και Γ) την οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης στο χώρο των Λιπασμάτων την ερχόμενη άνοιξη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας (Aριστοτέλους 59 & 25ης Μαρτίου).

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.