Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ! 

Όχι στην αποστολή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα. Κανένας στρατιωτικός έξω από τα  ελληνικά σύνορα! 

Κινητοποίηση: Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12:00  στα Παλούκια Σαλαμίνας (πιάτσα ταξί) 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά “Η Πρόοδος” καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα. 

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης όπως και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή έχουν ως στόχο την διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για την μεταφορά εμπορευμάτων και ενέργειας. 

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό η η εμπλοκή της χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΕΕ στην περιοχή για τα δικά στους συμφέροντα. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών κερδών η απάντηση μας είναι ΟΧΙ!  Η αποστολή στο στόμα του λύκου γίνεται για την ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή. 

Ο ελληνικός λαός ξέρει πως δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους Αμερικανο- νατοϊκούς σχεδιασμούς. Η ασφάλεια και η Ναυσιπλοΐα που ευαγγελίζονται δήθεν από την συμμετοχή μας σε αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς, έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το στρατιωτικό προσωπικό και το ίδιο ισχύει τώρα για την φρεγάτα «ΥΔΡΑ». 

Όλα τα παραπάνω συνιστούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προστίθενται στην εμπλοκή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ