ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων για να μην περάσει καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί περικοπές στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των σχολικών καθαριστριών. Το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής προβλέπει την περικοπή του επιδόματος στα 70 ευρώ από 150 ευρώ που είναι σήμερα. Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη μειωμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια για δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση η περικοπή είναι απαράδεκτη.

Οι σχολικές καθαρίστριες είναι αυτές που εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας με 10μηνες συμβάσεις και μισθούς πείνας. Είναι οι εργαζόμενες πού στη διάρκεια της πανδημίας προσπαθούν με αυτοθυσία να κρατούν τα σχολεία καθαρά για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, που συνήθως τα πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ παράλληλα αποκλείονται και από τη χορήγηση δωρεάν self tests. Εργάζονται καθημερινά καθαρίζοντας χώρους με μεγάλη συρροή κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας δυνατά απολυμαντικά που επηρεάζουν την υγεία τους.

  • Καμία περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών.
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας από τον covid 19  

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Φλεβάρη στις 2:00 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο. (Πανεπιστημίου απέναντι από τα Προπύλαια.)

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.