Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του.

Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε ότι στο διάστημα της πανδημίας, που μετρά σχεδόν δύο χρόνια, στάθηκε δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους και αξιοποίησε κάθε πρόσφορο μέσο για να διατηρηθεί η επαφή με τη σχολική ζωή, παρόλο που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δε δημιούργησε καμία προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση ήταν μία μορφή που επιλέχτηκε εξαιτίας της μακροχρόνιας αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κορωνοϊού. Δεν ήταν ούτε είναι ούτε θα πρέπει να είναι μία μορφή που θα επιλέγεται σε έκτακτες συνθήκες.

Στην περίπτωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θεωρούμε αδιανόητο να επιβάλλεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης, όταν δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του σχολείου τους και άρα θα πρέπει να μετακινηθούν προς τις σχολικές μονάδες τους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ισχύουν για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και πρωτίστως ενδιαφέρει η ασφάλειά τους, αλλά και σε κάθε περίπτωση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος προέχει η ασφαλής πρόσβαση στους χώρους εργασίας των εκπαιδευτικών. Με δεδομένο ότι η πρόσβαση στα σχολεία δεν θα είναι ασφαλής για τους εκπαιδευτικούς, η παροχή οποιαδήποτε μορφής τηλεκπαίδευσης καθίσταται αδύνατη.

Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία και οι επικοινωνιακές τακτικές από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία τόσο έναντι της πανδημίας του ιού covid 19 όσο και από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών. Σε ποια πλατφόρμα μας καλεί το Υπουργείο Παιδείας να κάνουμε τηλεκπαίδευση; Σε αυτή που έχει πουλήσει τα προσωπικά μας δεδομένα; Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πολλές μαθήτριες και μαθητές εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών δεν έχουν θέρμανση στα σπίτια τους, γεγονός που δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου την Κυβέρνηση.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με το χιόνι και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.