Κανείς μόνος του απέναντι στον αυταρχισμό του υπουργείου

Μετατρέπουμε τον τρόμο που σπέρνει το ΥΠΑΙΘ σε δύναμη και συλλογική δράση και τον επιστρέφουμε πίσω.

Δείτε τη νέα γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ σχετικά με το απειλητικό e-mail που στέλνει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ στα σχολεία [εδώ]

Συναδέλφισσες/φοι,

από χθες το απόγευμα τα σχολεία του συλλόγου μας που ανέβασαν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ την αποτίμηση για το σχολικό έτος 2020-21 με βάση το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ – όπως και εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα- δέχονται ένα απειλητικό e-mail με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα κ. Κόπτση ο οποίος επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, να βιάσει τη βούλησή τους και να τους εξαναγκάσει να αναρτήσουν νέα εξατομικευμένη έκθεση αξιολόγησης, να επιβάλει δηλαδή την κατηγοριοποίηση και την ποσοτική διάκριση των σχολείων.

Στον ίδιο δρόμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπέλυσε άγρια επίθεση ενάντια στην Ομοσπονδία και τους εκπαιδευτικούς απειλώντας ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει την εφαρμογή του νόμου. Με ποιον τρόπο άραγε;

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει όσα καταγράφουν οι εκπαιδευτικοί στο ενιαίο κείμενο:

  • Την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης
  • Τις ελλείψεις σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό
  • Τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή
  • Τα αναχρονιστικά προγράμματα σπουδών, τα απαρχαιωμένα σχολικά εγχειρίδια και τον πληθωρισμό της διδακτέας ύλης
  • Τον κατακερματισμό του σχολικού χρόνου και το φόρτωμα των εκπαιδευτικών με ένα σωρό εξωδιδακτικά καθήκοντα που δυσκολεύουν το παιδαγωγικό τους έργο.

θέλει να δείξει ως κύριους υπεύθυνους για τα προβλήματα της εκπαίδευσης τους εκπαιδευτικούς και να αποποιηθεί τις ευθύνες της, γι’ αυτό καταφεύγει στις απειλές, τον διοικητικό αυταρχισμό και την απροκάλυπτη λογοκρισία. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ.

 Συναδέλφισσες/φοι,

καλούμε, όσα σχολεία συνεδριάσουν σήμερα, ως πράξη αντίστασης απέναντι στον αυταρχισμό του υπουργείου παιδείας αλλά και ως πράξη αλληλεγγύης προς τα σχολεία του συλλόγου μας – και όλης της χώρας- που από χθες δέχονται τις απειλές και τον αυταρχισμό του κ. Κόπτση:

  1. Να αναρτήσουν άμεσα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ το κείμενο της ΔΟΕ για την αποτίμηση της χρονιάς 2020-21
  2. Να αποφασίσουν ότι θα ακολουθήσουν τον προγραμματισμό που έστειλε η Ομοσπονδία μας και να τον αναρτήσουν τις επόμενες μέρες.

Κανείς μόνος του απέναντι στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ, όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι επιστρέφουμε τον τρόμο σε όσους θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.