ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/ΙΣΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ «ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ» ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Με μια αιφνιδιαστική πρόσκληση -κοινοποιήθηκε στα σχολεία στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι και λήγει στις 13:00!- η Δ/νση Π.Ε. Πειραιά καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υποβάλουν αίτηση για να καταλάβουν τις θέσεις «των αιρετών» που παραιτήθηκαν, μη αναγνωρίζοντας το νόθο αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Η Διοίκηση ενεργοποιεί το κατάπτυστο άρθρο 123 του ν. 4763/2020 με το οποίο παραχαράσσεται η βούληση του σώματος των εκπαιδευτικών και όλα τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μετατρέπονται σε δοτά-διορισμένα.     

Η συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και της διοίκησης δεν θα περάσουν. Κάνεις συνάδελφος/ισσα να μην υποβάλει αίτηση για να καταλάβει τη θέση «των Αιρετών» που παραιτήθηκαν. Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι μέχρι τώρα αποφάσεις των Συλλόγων Π.Ε Πειραιά και του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Δεν νομιμοποιούμε τα αποτελέσματα της εκλογικής παρωδίας της 7ης Νοεμβρίου. Δεν αναγνωρίζουμε την νομιμότητα, την λειτουργία και τις αποφάσεις των δοτών υπηρεσιακών συμβουλίων που κατασκεύασε η κυβέρνηση.:

  1. Απαιτούμε την παράταση της θητείας των αιρετών που αναδείχθηκαν το 2018, μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή της δια ζώσης εκλογικής διαδικασίας. Ανάλογη παράταση έχει δοθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων αλλά και στα στελέχη της Διοίκησης (στους Σχολικούς Συμβούλους και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης παλαιότερα, στους Διευθυντές των Σχολείων τη φετινή σχολική χρονιά).
  2. Κανείς εκπαιδευτικός, μέλος των σωματείων μας, να μην αποδεχτεί το διορισμό του και πολύ περισσότερο να μην καταθέσει αίτηση, για να καταλάβει τη θέση των Αιρετών εκπροσώπων του Κλάδου, εκπροσώπων οι οποίοι μπορούν να αναδειχθούν μόνο μέσα από δημοκρατική και διαφανή εκλογική διαδικασία όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Περαιτέρω, κανείς εκπαιδευτικός, μέλος των σωματείων μας, ΔΕΝ δικαιούται να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στις θέσεις των δύο διορισμένων Μελών που προβλέπονται στο Π.Δ. 1/2003 για τη συγκρότηση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (αλλά και των Συμβουλίων Επιλογής). Τα παράνομα – στην συνείδηση των εκπαιδευτικών – αυτά υπηρεσιακά συμβούλια ΔΕΝ μπορούν και ΔΕΝ θα λειτουργήσουν.
  3. Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στα σωματεία μας όποιος νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη και αυταρχική διαδικασία αποδεχόμενος να καταλάβει τη θέση αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.  ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αγνοεί και πολύ περισσότερο να αντιστρατεύεται τις αποφάσεις των συλλόγων και της Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα να θεωρεί πως μπορεί να συμμετέχει στη ζωή και τις αποφάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων του. Τα σωματεία μας θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα από τα καταστατικά τους πειθαρχικά μέτρα.
  4. Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940), όπου προβλέπεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Άμεση κατάργηση του νόμου 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123 που επιτρέπει τον διορισμό δοτών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά συμβούλια.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.