ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταγγέλει ομόφωνα τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, Γεώργιο Λαχανά, ο οποίος αγνόησε τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων στις 3/11 και 25/11 αντίστοιχα και προχώρησε στην ανάρτηση, τόσο για την αποτίμηση όσο και τον προγραμματισμό των δράσεων της σχολικής μονάδας, κειμένων εντελώς διαφορετικών απ’ αυτά στα οποία κατέληξε ο σύλλογος διδασκόντων. Παρά τις επίμονες και επίπονες προσπάθειες των συναδέλφων του σχολείου αλλά και του Δ.Σ. του συλλόγου μας παραμένει αμετακίνητα στη θέση του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και με το αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων που προσπαθεί να επιβάλει το ΥΠΑΙΘ κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων.   Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας αφού δεν είναι δυνατό να παραχαράσσονται οι αποφάσεις και να παραβιάζεται με η συλλογική βούληση του Συλλόγου διδασκόντων.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων είναι δεσμευτικές για όλους και οποιαδήποτε προσπάθεια ή ενέργεια αντιβαίνει σε αυτές αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Τέτοιου είδους  ενέργειες είναι καταδικαστέες από το σύνολο του κλάδου. 

Καλούμε τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, Γεώργιο Λαχανά να επανεξετάσει την στάση του και να απέχει από κάθε ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα ενότητας και συνεργασίας στο εσωτερικό του Συλλόγου Διδασκόντων, σε αντίθετη περίπτωση το Δ.Σ. του συλλόγου θα συνεδριάσει άμεσα για να εξετάσει την πιθανότητα διαγραφής του από τον σύλλογο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ