Κοινή απόφαση όλων των συλλόγων Π.Ε. του Πειραιά: Αποχή από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ /  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ & ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν!

Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!

Συνεχίζουμε από εκεί που 2 χρόνια πριν, πάλι με τη δράση των συλλόγων μας και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος ακυρώσαμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών με μαζική αποχή του 95% των συναδέλφων και δεν αναγνωρίσαμε, δεν νομιμοποιήσαμε καμία εκλογή από μια τέτοια διάτρητη διαδικασία.

Θεωρούμε πολύ αρνητική εξέλιξη την πρόσφατα δημοσιευμένη απόφαση μιας  πλειοψηφίας  του Δ.Σ. της  ΔΟΕ που ζητά παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων, «κλείνοντας το μάτι» για συμμετοχή σε παρατάξεις που επιθυμούν, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αναιρέσει την προηγούμενη (δύο χρόνια πριν) ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ για αποχή από τις ηλεκτρονικές υπηρεσιακές εκλογές. Απαιτούμε, λοιπόν, καθότι η θέση του κλάδου για αποχή από ηλεκτρονικές υπηρεσιακές εκλογές είναι σε ισχύ, την άμεση ανάκληση της τελευταίας απόφασης με το αίτημα για παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων και της έμμεσης αποδοχής του Ν. Κεραμέως.

Κοινή πεποίθηση των Διοικητικών συμβουλίων που υπογράφουν αυτή την απόφαση είναι ότι η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές :

 • νομιμοποιεί/υλοποιεί  το  νόμο Χατζηδάκη,
 • ανοίγει το δρόμο επιβολής των ηλεκτρονικών διαδικασιών και στα σωματεία μας με στόχο την αποσάθρωσή τους,
 • υπονομεύει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα,
 • προάγει τη νοθεία και τον εκβιασμό καθώς αφαιρεί κάθε δυνατότητα όχι μόνο στα σωματεία να έχουν καταλόγους ψηφισάντων αλλά – το πρωτοφανές – ακόμα και στις ίδιες τις εφορευτικές επιτροπές!!

 Αποφασίσαμε από κοινού ότι:

 • καταγγέλλουμε τη διαδικασία και ζητάμε άμεση απόσυρση της εγκυκλίου ηλεκτρονικών εκλογών,
 • απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογική διαδικασία,
 • ακυρώνουμε στην πράξη με αποχή από κάθε διαδικασία,
 • δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια! Καλούμε όλες τις παρατάξεις και ενδεχόμενους μεμονωμένους υποψηφίους να μην καταθέσουν υποψηφιότητα,
 • κανένας συνάδελφος/ισσα -μέλος μας να μην είναι υποψήφιος/α,
 • δεν μπαίνουμε – δεν «κλικάρουμε»  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές,
 • καλούμε τις /τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στην  εφορευτική επιτροπή και, μάλιστα, εκτός ωραρίου εργασίας! Παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη ώστε να μην αποδεχτούν διορισμό και καθήκοντα που αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας συμφέροντα,
 • δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν «αιρετό» που θα δεχτεί να εκλεγεί από εκλογές – παρωδία. Δεν θα αποτελούν αιρετούς του κλάδου αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο. Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, με πυξίδα τα καταστατικά τους, θα περιφρουρήσουν τις συλλογικές τους αποφάσεις,
 • δεν θα υπηρετήσουμε την πολιτική του ΥΠΑΙΘ – κανένας σύλλογος δε θα αναλάβει ευθύνη συγκέντρωσης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας με τη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά. Δεν ορίζουμε εκπροσώπους μας στην εφορευτική επιτροπή.

Αφήνουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης από το κράτος  συνδικαλιστικής δράσης.

Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποτροπή της διαδικασίας ηλεκτρονικών εκλογών.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Την απόφαση υπογράφουν οι Σύλλογοι Π.Ε.:

Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας-Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Α’ Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Σαλαμίνας και Αργοσαρωνικού.