ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ15 ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Το βράδυ τη Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου, μετά την πραγματοποίηση σχετικού διαγνωστικού τεστ, ανακοινώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 13ου Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου.

Μετά την ενημέρωση όλων των (υγειονομικών και εκπαιδευτικών) αρμόδιων υπηρεσιών και με δική τους απόφαση, η λειτουργία του τμήματος ανεστάλη και συστήθηκε στους μαθητές του, στη δασκάλα και σε μία ακόμη συνάδελφο η παραμονή στο σπίτι για τις επόμενες 14 μέρες από την τελευταία παρουσία του ασθενή μαθητή στο σχολείο.

Κανένα διαγνωστικό τεστ, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης, κανένα μέτρο ελέγχου για την πιθανότητα μετάδοσης του covid19 στην σχολική κοινότητα και στις οικογένειες των παιδιών από το υπουργείο υγείας δεν ακολούθησε. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους. Όσοι ανησυχούν και μπορούν να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι ανησυχούν χωρίς την ανάλογη οικονομική δυνατότητα ψάχνουν αν και πού μπορούν να κάνουν το τεστ δωρεάν επιβαρύνοντας και ταυτόχρονα θέτοντας το εαυτό τους σε κίνδυνο στις ατέλειωτες ουρές των νοσοκομείων.

Ο ισχυρισμός ότι η μάσκα και η καθαριότητα προστατεύουν επαρκώς τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς των θετικών κρουσμάτων στερείται κάθε λογικής βάσης, αφού επανειλημμένα έχει τονιστεί ότι αποτελούν μέρος των αναγκαίων μέτρων και όχι το σύνολό τους. Στις σχολικές αίθουσες η αναγκαιότητα τήρησης των αποστάσεων έχει εγκαταλειφθεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της πολιτικής απαξίωσης των δημόσιων αγαθών, που οδηγεί αναπόδραστα στην εκπαιδευτική εκδοχή της στρατηγικής ανοσίας της αγέλης.

Παράλληλα, αν και απαιτείται η κατάθεση εκ μέρους της δασκάλας πλήρους προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την εξασφάλιση των αναγκαίων συσκευών στους μαθητές που τις στερούνται.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ :

  • Να γίνει ιχνηλάτηση επαφών και δωρεάν διαγνωστικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του τμήματος και σε όσους ακόμα διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο
  • Σε όσα τμήματα κλείνουν να εξασφαλίζεται σε όλους τους μαθητές άμεσα η δυνατότητα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χορήγηση των συσκευών που χρειάζονται.
  • Να επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί τα κανάλια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για

μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία, πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, διαθέσιμους σε κάθε διεύθυνση δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.)

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.