ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ  

Η κυβέρνηση επιχείρησε την υλοποίηση της εγκατάστασης της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»  σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ. Η κινητοποίηση του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος προς το παρόν την απέτρεψε. Tο απόγευμα της Δευτέρας ( 5/9), το φοιτητικό κίνημα απέτρεψε την αιφνιδιαστική απόπειρα εισόδου της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη.  Εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές κατόρθωσαν να εμποδίσουν την είσοδο της αστυνομίας σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ.

Ο αυταρχισμός και οι μηχανισμοί καταστολής της κυβέρνησης δεν στοχεύουν στην “πάταξη της ανομίας” όπως διατείνεται, αλλά την νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες της νεολαίας, του φοιτητικού και του ευρύτερου εργατικού κινήματος.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους (άγρια καταστολή των απεργών εργαζομένων στην Μαλαματίνα, στην Cosco και σε άλλους εργασιακούς χώρους, απεργίες που βγαίνουν παράνομες εν ριπή οφθαλμού,  κ.λπ.).

Το Πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν είναι αυτό των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους – οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και χρειάζεται τους αστυνομικούς και την καταστολή ως προστάτες.

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο πως όλοι μαζί, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και μαζικοί φορείς θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θα υπερασπίσουμε το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν!Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας, για αυτό και θα νικήσουμε! Παλεύουμε από κοινού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους φοιτητικούς συλλόγους που στέκονται εδώ και δύο χρόνια σταθερός και πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης. Τα πανεπιστήμια είναι δημόσια και θα παραμείνουν δημόσια !

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.