Μεγαλειώδης η πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζική η συμμετοχή στην απεργία, μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

80% η συμμετοχή στο σύλλογό μας!

Όλοι και όλες στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ.

Συναδέλφισσες/φοι,

χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και της υπουργού παιδείας, στέλνοντας ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου. Ξεχωριστά χαιρετίζουμε τους απεργούς εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης του συλλόγου μας που σε ποσοστό 80% συμμετείχαν στην χθεσινή απεργία.

Ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, που αναμένουμε τις επόμενες ώρες, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαχητικά, ενωτικά και συντονισμένα, δεν προχωράμε σε καμιά ενέργεια από τις προβλεπόμενες για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης η απεργία -αποχή είναι σε ισχύ και επομένως καλύπτει όλους τους συναδέλφους που απεργούν-απέχουν από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Άμεσα περιμένουμε νεώτερες οδηγίες από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ώστε ο κλάδος συντεταγμένα και αποφασιστικά να απαντήσει με νέα αγωνιστικά βήματα που θα ακυρώσουν την αξιολόγηση στην πράξη.

Το Δ.Σ. του συλλόγου που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας (11/102021), αποφάσισε για να απευθύνει προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ πρόταση αγώνα που περιλαμβάνει τα ακόλουθα αγωνιστικά βήματα:

  1. Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 15/10/2021.
  2. Την υιοθέτηση της πρότασης ενιαίου κειμένου που συνέταξε ο σύλλογός μας ώστε να αποτελέσει την ενιαία έκφραση αντίστασης του κλάδου απέναντι στη λεγόμενη «αποτίμηση του έργου της σχολικής μονάδας».

Τέλος καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο συγκρότημα των 9ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 και Ψαρρών).

Δείτε την πρόταση του Συλλόγου μας προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ εδώ