Με ΜΑΤ και χημικά απάντησε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που διαδήλωναν για την υπεράσπιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στο Γενικό Λογιστήριο τη Παρασκευή 18/2

Με ματ και χημικά υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών ενάντια στη περικοπή και κατάργηση του επιδόματος των Βαρέων και Ανθυγιεινών για χιλιάδες εργαζόμενους.

Από την αρχή της  συγκέντρωσης, με προκλητικό τρόπο τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να πάρουν θέση στην Πανεπιστημίου μπροστά από το Γενικό Λογιστήριο οι οποίοι με αποφασιστικότητα κατάφεραν να απωθήσουν τα ΜΑΤ και παρά τα χημικά να συγκεντρωθούν μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο.

Στη συνέχεια, όταν αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ εισήλθε στο κτίριο για την προγραμματισμένη, συνάντηση της με τον υφυπουργό κ. Σκυλακάκη, η αστυνομία εντελώς απροκάλυπτα επιτέθηκε με δακρυγόνα στους διαδηλωτές με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν αλλά παρέμειναν στο ευρύτερο χώρο. Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, ενώ ανέμενε τον υφυπουργό για τη συνάντηση, ενημερώθηκε για την προκλητική αστυνομική επίθεση που ακολούθησε την είσοδό της. Αμέσως κατήγγειλε την κυβερνητική ευθύνη και την προσωπική ευθύνη του υφυπουργού που έδειξε πως εννοεί το «διάλογο». Η επίθεση της αστυνομίας και η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους τους εργαζόμενους απαντήθηκε και με την  άμεση αποχώρηση της ΑΔΕΔΥ.

Η προκλητική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην περικοπή και τελικά στην  κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) εντείνοντας ακόμα περισσότερο τη φτώχεια και τη μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων. Εισόδημα που παραμένει καθηλωμένο για μια δεκαετία με το πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς και εξανεμίζεται σήμερα σε συνθήκες έντασης της ακρίβειας σε βασικά είδη διαβίωσης και σε κοινωνικά αγαθά  όπως το ρεύμα, τα καύσιμα, οι μεταφορές, και οι κατοικία κ.λπ.).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζόμενων (υγειονομικών, σχολικών καθαριστριών, εργαζόμενων στους ΟΤΑ κ.λπ.) ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για περικοπή και κατάργηση των ΒΑΕ και στους αγώνες για δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπής μισθούς, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.