Νέο εργατικό έγκλημα στο Πέραμα, στο πλοίο «ASTERION II».

Το σημερινό εργατικό έγκλημα στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ASTERION II» στο Πέραμα επιβεβαιώνει την έλλειψη των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στους εργασιακούς χώρους.

Μακρύς και ατελείωτος είναι ο κατάλογος των εργατικών δυστυχημάτων – εγκλημάτων στα εργοδοτικά κολαστήρια με τα οποία πληρώνει  την ζωή της η εργατική τάξη της χώρας μας για το μεροκάματο!

Πριν λίγες μέρες είχαμε νεκρούς στο Ναυπηγείο της Σύρου, τραυματισμούς στο Ναυπηγείο της  Σαλαμίνας  επίσης δεκάδες είναι τα καταγεγραμμένα ατυχήματα στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη τα τελευταία χρόνια, στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η χώρα μας στα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα!!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της για την κραυγαλέα απουσία των αναγκαίων μέτρων στους χώρους δουλειάς.

Ο τραγικός θάνατος του 47χρονου σήμερα, στην ζώνη του Περάματος αποδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Οι εφοπλιστές σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην κερδοφορία, αλλά για τις άθλιες και επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες και την προστασία στην δουλειά, δεν δείχνουν να νοιάζονται…

Το έγκλημα αυτό είναι όψη της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που θεοποιεί τις επενδύσεις και την επίτευξη των επιχειρηματικών κερδών, καταργεί τα εργατικά δικαιώματα, οδηγεί στην απορρύθμιση την αγορά εργασίας, αποδυναμώνει κάθε θεσμό και μέτρο της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.

Σημειώνουμε ότι το σημερινό τραγικό περιστατικό συνέβη στην πλωτή δεξαμενή όπου κατά την διάρκεια εργασιών τοποθέτησης προπέλας στο παραπάνω πλοίο, έσπασε η σκαλωσιά με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ο 47χρονος και να τραυματιστούν ακόμη δυο εργαζόμενοι.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στην ζώνη, στα Ναυπηγεία, στα  καράβια και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
  • Καμία έκπτωση στην ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το νέο εργατικό έγκλημα.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικάτο μετάλλου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.