Νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης, η  ακύρωση των εξετάσεων PISA.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας που το ΥΠΑΙΘ προσπάθησε να πραγματοποιήσει τις εθνικές εξετάσεις κατάταξης τύπου PISA.  Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους και χωρίς να καμφθούν από τις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ακύρωσαν τις εξετάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.  

Στη Δ/νση Π.Ε.  Πειραιά οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν στο 50% των τμημάτων των δημόσιων σχολείων που επιλέχτηκαν,  ποσοστό  που αντιστοιχεί στο 72% του μαθητικού δυναμικού των τμημάτων αυτών (από τους 317 μαθητές των δημόσιων σχολείων μόνο 88 πήραν μέρος στις εξετάσεις).  Στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου μας οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς καθολική σχεδόν ήταν η συμμετοχή των συναδέλφων στη στάση εργασίας αλλά και η αποχή των γονέων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου που σήκωσαν τη δεδομένη στιγμή με επιτυχία το βάρος της υπεράσπισης  του δημόσιου σχολείου στο σύλλογο μας. Απέδειξαν ότι η σχολική κοινότητα, όταν δρα συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών -εκπαιδευτικών.

Συνεχίζουμε στον δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.  Αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε και θα νικήσουμε!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.