ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Oil-One ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ  ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εκδικάστηκε χθες 14 Φεβρουαρίου 2020 η αγωγή της εταιρείας Oil-One σε βάρος του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά εκατοντάδες πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ανάμεσά τους πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που κάλεσαν σωματεία και φορείς της πόλης, απαίτησαν να φύγουν τα καζάνια από την περιοχή και να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου. Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στη συγκέντρωση και τη στάση εργασίας που κήρυξε ο σύλλογός μας και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία της περιοχής και δηλώνουμε ότι ο σύλλογός μας θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από τα σχολεία για να αναπνέουμε καθαρό αέρα στην πόλη μας.

Μέσα στα δικαστήρια, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, καταδείχτηκε το αστήριχτο των όσων υποστηρίζει η εταιρία. Όλοι οι ισχυρισμοί των δικηγόρων της περί συκοφαντίας κατέπεσαν και αποκαλύφθηκε ότι μοναδικός στόχος της είναι ο εκφοβισμός κάθε φωνής που αντιτίθεται στα συμφέροντά της. Η απόφαση αναμένεται το προσεχές διάστημα. Το δικαστήριο οφείλει να απαλλάξει τον δήμαρχο από τις κατηγορίες και να στείλει ένα σαφές μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών, ελεύθεροι να αγωνίζονται και να εκφράζονται απέναντι σε ό,τι θεωρούν πως βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τους.

Η αγωγή εναντίον του δημάρχου, είναι επίθεση στο πρόσωπο καθενός από εμάς, αφού όλοι εμείς επανειλημμένα ζητήσαμε την απομάκρυνση των καζανιών. Όλοι μαζί θα παλέψουμε ενωμένοι για να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε.  Με κεντρικό και κυρίαρχο στόχο την απομάκρυνση των εργοστασίων και την απόδοση όλης της περιοχής των Λιπασμάτων στο λαό της περιοχής, ο αγώνας μας θα απομονώσει αυτούς που υποτιμούν τις ζωές μας και ζητάνε την τιμωρία και την φυλάκιση μας.  

  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!
  • Αλληλεγγύη στον διωκόμενο δήμαρχο!
  • Ανάκληση όλων των αδειών λειτουργίας και εμπορίας της OilOne!
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της OilOne  και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη!
  • Όχι τα καζάνια, ναι στη ζωή!
  • Απόδοση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων στο λαό!

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.