ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Φοράμε μάσκες αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στις αντιλαϊκές-αντιεκπαιδευτικές πολιτικές

Οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν απ’ τον κόσμο της εκπαίδευσης και ολόκληρη την κοινωνία. Το Υπουργείο Παιδείας εκμεταλλεύεται την πανδημία για να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις χρόνων. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν μείνει άπραγο.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών (εξοπλισμός και σύνδεση στο διαδίκτυο) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ενα κηρύξει απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.

Στην ίδια κατεύθυνση και στο πνεύμα των προηγούμενων αποφάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφασίζουμε τις παρακάτω δράσεις:

  • Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 28 Απριλίου, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα τα αιτήματα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Καλούμε, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, την Πέμπτη 30 Απριλίου στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στη Βουλή, που ήδη έχει αποφασίσει η ΟΛΜΕ, απαιτώντας την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου
  • Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις της εργατικής πρωτομαγιάς.