Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη!

Αντί να ελεγχθούν υπεύθυνα οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό σκέλος του διεθνούς σκανδάλου Novartis, διώκονται οι δημοσιογράφοι που ερεύνησαν και έφεραν στο φως πλευρές του (σκανδάλου). Δεν διώκονται για την δημοσίευση ψεμάτων, αλλά γιατί δεν αποκαλύπτουν τις πηγές τους. Διώκονται δηλαδή, γιατί κάνουν τη δουλειά τους: ερεύνησαν και δημοσίευσαν αυτά που προέκυψαν από τις έρευνες τους, χωρίς να δίνουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων τους τα αποκάλυψαν.

Από τα παραπάνω προκύπτουν δύο προβλήματα. Από τη μία ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημοκρατίας, όπου η δημοσιογραφία διώκεται όταν αποκαλύπτει πράγματα που ενοχλούν την εξουσία. Από την άλλη ένα σοβαρότατο πρόβλημα αδιαφορίας για το υστέρημα ενός λαού που για περισσότερα από 10 χρόνια πληρώνει ένα πάρτι στο οποίο ο ίδιος δεν συμμετέχει. Αντί η ελευθερία του λόγου να προστατεύεται κι αντί να τιμωρούνται δίκαια όσοι παράνομα πλουτίζουν από το ανύπαρκτο περίσσευμα μιας ταλαίπωρης κοινωνίας, σύρονται στα δικαστήρια όσοι τολμούν να τα βάλουν με πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο σύλλογος μας στα πρόσωπα των δημοσιογράφων Γ. Παπαδάκου και Κ. Βαξεβάνη στηρίζει την ελευθεροτυπία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν είναι ανούσιοι καλοί τρόποι συμπεριφοράς. Είναι όπλα για την υπεράσπιση του δίκαιου.   Καλούμε λοιπόν στην παύση της δίωξης των διωκόμενων δημοσιογράφων και συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για την αποκάλυψη των σκανδάλων που ληστεύουν τους κόπους των εργαζόμενων και για την καταδίκη όσων επωφελούνται από αυτά.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.