ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο αριθμός των αναγκαίων και δυνατών διορισμών εκπαιδευτικών και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει αυτοί να γίνουν αποτελούν πεδίο πολιτικών και κοινωνικών αντιπαραθέσεων. Οι αγώνες μας, οι αγώνες των εκπαιδευτικών, οι αντίπαλες πρωτοβουλίες αλλεπάλληλων κυβερνήσεων και τα διαδοχικά σημεία ασταθούς ισορροπίας το αποδεικνύουν, εδώ και 25 χρόνια.

Εκείνο όμως που δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι η παιδαγωγική ανάγκη σταθερής παρουσίας, μονιμότητας, των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό χρειάζονται οι παράλληλες στηρίξεις, οι υποστηρικτικές δομές, τα τμήματα ένταξης, τα μαθήματα των ειδικοτήτων, αλλά και τα τμήματα της γενικής παιδείας. Μόνο με σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν συλλογικά και να σχεδιάσουν τη δουλειά τους.

Στη βάση αυτής της παιδαγωγικής αναγκαιότητας, και στη βάση της δίκαιης αξίωσης κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία, η εγκριτική απόφαση για 10.500 διορισμούς στα δύο επόμενα χρόνια, αν και έρχεται καθυστερημένα και σε δύσκολη πολιτικά στιγμή, ανοίγει το δρόμο για να σπάσει ο σχεδόν δεκαετής κύκλος της αδιοριστίας. Η απόφαση αυτή για να αποκτήσει πραγματική υπόσταση πρέπει να συνοδευτεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις από την αντίστοιχη προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Είναι πολύ απλά η αναγκαία βάση για να ικανοποιηθούν στο ορατό μέλλον οι βασικές προϋποθέσεις καλής λειτουργίας των σχολείων.

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει χωρίς ταλαντεύσεις να αγωνίζεται για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, για το διορισμό όλων αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Για την κατάργηση του ν.4589/2019 για το προσοντολόγιο.

Στην κατεύθυνση αυτή:

  • Ζητάμε από τη σημερινή και κάθε επίδοξη κυβέρνηση να συνεχίσει και να μην μπλοκάρει τη διαδικασία των 10.500 διορισμών τα επόμενα δυο χρόνια. Στο ίδιο πλαίσιο να ολοκληρωθούν οι 4.500 διορισμοί, που έχουν δρομολογηθεί, στη ειδική αγωγή.
  • Ζητάμε από τη ΔΟΕ να θέσει το ζήτημα σε όλα τα πολιτικά κόμματα και να τους ζητήσει να αποδεχθούν ως ελάχιστους, δεδομένους και αναμφισβήτητους τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο σύλλογος μας θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, καλούμε και τους άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών να πράξουν ανάλογα.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.