ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ – ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η τήρηση των αποστάσεων, συνδυαζόμενη με την υγιεινή (χεριών και χώρων) και τη μάσκα, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και θα πρέπει να επιδιώκεται όπου αυτό είναι δυνατό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος μας αποφάσισε να ξεκινήσει μια καταγραφή χώρων που θα μπορούσαν άμεσα, ή έστω εύκολα, να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας, διευρύνοντας έτσι τα όρια του δυνατού. Αυτό βέβαια ήταν και είναι δουλειά της κυβέρνησης και των μηχανισμών του υπουργείου. Διεκδικούμε λοιπόν την ολοκλήρωση αυτής της καταγραφής με στόχο τη μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα και καλούμε το υπουργείο να διαιρέσει άμεσα όποια τμήματα μπορούν να στεγαστούν σε έτοιμες και άδειες σχολικές αίθουσες και να χρηματοδοτήσει τους δήμους ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μικροεργασίες εκεί που απαιτούνται.

Στον παρακάτω πίνακα σημειώνονται οι άμεσα διαθέσιμες αίθουσες σε σχολεία του συλλόγου μας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάτμηση πληθωρικών τμημάτων στα αντίστοιχα σχολεία.

Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτοτελή διδακτήρια που δεν λειτουργούν όπως:

  1. Το 57ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (οδός Βιτωλίων) που έκλεισε το 2011
  2. Το Μιχαλοπούλειο στην Καλλίπολη ιδιωτικό σχολείο που έκλεισε το 2015
  3. Το ΠΡΑΞΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ στον Πειραιά, ιδιωτικό σχολείο που έκλεισε το 2020

Ο Σύλλογός μας κατέθεσε τα στοιχεία αυτά στον Δ/ντη Π.Ε. την Πέμπτη 10/9 κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Π.Ε. του Πειραιά και ζήτησε να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να διατεθούν οι πιστώσεις που απαιτούνται για να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η προσπάθεια αυτή δεν σταματά εδώ θα πιέζουμε συνεχώς και προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να γίνει πράξη. Ταυτόχρονα είναι και μια ανοιχτή διαδικασία. Αν από παραδρομή δεν συμπεριλάβαμε κάποιες αίθουσες καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο ώστε να συμπληρωθεί η εικόνα για τις άμεσα διαθέσιμες αίθουσες στα σχολεία του Συλλόγου μας.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΕΣ

2ο Πειραιά

1

5ο Πειραιά

3 (Απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων για τη διαμόρφωση των 2 αιθουσών)

20ο Πειραιά

1

26ο Πειραιά

1 (Με χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων)

30ο Πειραιά

1

40ο Πειραιά

2

41ο Πειραιά

2

43ο Πειραιά

2 (Απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων)

46ο Πειραιά

1

3ο Δραπετσώνας

1

8ο Κερατσινίου

1