Να καταργηθεί η απόφαση που επιβάλλει στους ανεμβολίαστους συναδέλφους να υποβάλλονται σε υποχρεωτικά και επί πληρωμή διαγνωστικούς ελέγχους

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η  τελευταία Υ.Α. που ορίζει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία (ΦΕΚ 4695/7-9-2022) προβλέπει ότι οι ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να υποβάλλονται σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία (1) φορά την εβδομάδα με rapid-test ή PCR  σε ιδιωτικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές,  φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό με δική τους δαπάνη! Ορίζει, μάλιστα, και ποινές όπως αναστολή εργασίας ή στέρηση μισθού, αν δεν τηρούνται τα παραπάνω…!

Πρόκειται για αυταρχικό και τιμωρητικό μέτρο τη στιγμή μάλιστα που μαθητές, πλήρως εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και επισκέπτες επέστρεψαν στα σχολεία χωρίς self-tests. Τη στιγμή που επιβεβαιωμένα περιστατικά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών, ακόμη και αν ο  διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός! Πρόκειται για μέτρα που εντείνουν τους διαχωρισμούς, στοχοποιούν συναδέλφους και τους καταδικάζουν για μια ακόμα χρονιά σε οικονομική αιμορραγία. Κι όλα αυτά την ώρα που η ίδια  κυβέρνηση, επικαλούμενη την «προστασία» της δημόσιας υγείας, επιλέγει και αφήνει δημόσια νοσοκομεία και δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης υποστελεχωμένα, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, και ταυτόχρονα χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας.

Ο Σύλλογός μας δηλώνει και φέτος την απόλυτη αντίθεσή του απέναντι σε οποιονδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών -αλλά και των υγειονομικών- και καταδικάζει τη αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση κατάργηση της απόφασης για τη διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων.
  • Καμία  αναστολή εργασίας- καμιά απόλυση. Κανένας διαχωρισμός.
  • Την άμεση άρση της αναστολής εργασίας όλων των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων.
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με την ικανοποίηση  των αιτημάτων των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό).

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.