Να μην αναπαράγει την επιχειρηματολογία του ΥΠΑΙΘ καλεί το Δ.Σ. του Συλλόγου τον Σ.Ε.Ε. κ. Σκρέτα Δημήτριο

Συνάδελφε Σκρέτα,

Μετά από το αίτημα σας και στα πλαίσια της συνεργασίας όλων των φορέων της εκπαίδευσης, αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας το δεύτερο κείμενο που μας αποστείλατε.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών μάχεται (μεταξύ άλλων και) ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Στην μάχη αυτή έχει στρατευτεί η μεγάλη πλειονότητα των εκπαιδευτικών και το σύνολο των σχολικών μονάδων του συλλόγου μας με τις οποίες συνεργάζεστε, παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού μας  που επιστράτευσε κατά καιρούς το υπουργείο.

Ο αγώνας αυτός εκκινεί από την εκτίμηση της κυβερνητικής πολιτικής για την αξιολόγηση ως ζημιογόνας για το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών  μας, ενώ χρησιμοποιεί ποικίλες μορφές για την εκδήλωσή του. Στην φάση που διανύουμε αξιοποιούμε για τον αγώνα μας τα ενιαία κείμενα της Δ.Ο.Ε.. 

 Με την ελπίδα ότι θα συμβάλετε κι εσείς στον αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων περί αξιολόγησης σας καλούμε εκ νέου να μην αναπαράγετε τις ανυπόστατες κατηγορίες περί παρανομίας των ενιαίων κειμένων, τις οποίες έχει πάψει να διακινεί ακόμη και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Είναι κρίμα κι άγονο να τις εμπλέκετε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, η οποία, όπως όλοι αναγνωρίζουμε, δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην πειθώ.

Οι επιλογές του ενιαίου χαρακτήρα των κειμένων και της εξάντλησης τους σε περιεχόμενο που ξεπερνά το επίπεδο της σχολικής μονάδας καθιστούν αδύνατο τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση και την ιεράρχηση μεταξύ των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Περιμένουμε από εσάς να τις στηρίξετε και να τις υπερασπιστείτε.

Ακολουθεί το κείμενο του Σ.Ε.Ε. κ. Σκρέτα Δημήτριου:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΣΕΕ-ΠΕ70-ΣΚΡΕΤΑ-Δ.