ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Σε σχεδόν νεκρό χρόνο δυο μόλις μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, την Τετάρτη 19/12, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ετοιμάζονται να παρουσιάσουν στο υπουργικό συμβούλιο το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων που, σύμφωνα με όσα διαρρέονται στον τύπο, θα προσμετρά μέρος μόνο την προϋπηρεσία και θα απαξιώνει -με την καθιέρωση προσοντολόγιου- τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Η περιγραφή ενός τέτοιου συστήματος διορισμών/προσλήψεων πετάει στον κάλαθο των αχρήστων δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών αφού τους εξισώνει με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Αμφισβητεί ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν να  μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, σπρώχνουν τους εκπαιδευτικούς σε ένα αέναο κυνήγι ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιητικών προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας.

Την ίδια στιγμή, σε μια πίτα που όλο μικραίνει, επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, σε ένα ανθρωποκυνηγητό για μια θέση ελαστικής εργασίας σε ένα σχολείο που γίνεται όλο και πιο φθηνό και ευέλικτο, ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Διεκδικούμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμό όλων των αναπληρωτών. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ, οι επιτροπές αγώνα αναπληρωτών είναι αναγκαίο εδώ και τώρα να πάρουν θέσεις μάχης. Δε θα δεχθούμε τον αιφνιδιασμό! Η μοναδική απάντηση στις επιλογές του υπουργείου είναι η άμεση κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης και ο σχεδιασμός αποφασιστικών μορφών αγώνα (κινητοποιήσεις, καταλήψεις διευθύνσεων και περιφερειών εκπαίδευσης).

  • Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά καλεί σε συνάντηση τους αναπληρωτές του συλλόγου τη Τετάρτη 19 /12 και ώρα 1:30 μ.μ. στο 9ο-11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για την οργάνωση του αγώνα.
  • Ταυτόχρονα η εξαγγελία ενός τέτοιου συστήματος προσλήψεων πρέπει να απαντηθεί άμεσα με κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12 στις 13:00. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης και τρεις πρώτες της απογευματινής).

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.