Να σταματήσει η δικαστική και πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της Αντώνη Νταλακογιώργου

 Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταγγέλλει ως μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα την δικαστική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της, Αντώνη Νταλακογιώργου, η οποία ασκήθηκε από την εισαγγελία Πειραιά και αφορά την απεργία στις 10/6/2021.

Η απεργία στις 10 Ιούνη 2021 αφορούσε την εναντίωση στο αντιδραστικό – αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021) και είχε κινητοποιήσει το σύνολο των συνδικάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες και πολλές εκατοντάδες Σωματεία) στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία.

Ταυτόχρονα στον χώρο της Ναυτιλίας η απόφαση για στήριξη και υλοποίηση της απεργίας έγινε με την συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων.

Την ημέρα της απεργίας οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν από μόνες τους ανακοινώσει την ματαίωση όλων των δρομολογίων.

Γι’ αυτό στο λιμάνι του Πειραιά όχι μόνο δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά στην πράξη δεν προσήλθε κανένας επιβάτης για να ταξιδεύσει.

Κατά συνέπεια είναι αβάσιμες και απολύτως κατασκευασμένες οι κατηγορίες ενάντια στην ΠΕΝΕΝ που αφορούν δήθεν παρεμπόδιση στην εκτέλεση των δρομολογίων πλοίων που θα αναχωρούσαν από τον Πειραιά.

Εξάλλου η συμμετοχή των πληρωμάτων στην αναφερόμενη απεργία ήταν καθολική!

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει ότι η επιχειρούμενη δίωξη είναι βαθιά πολιτική πράξη και αποσκοπεί μέσω των δικαστικών διώξεων στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας και στον εκφοβισμό των Ναυτεργατών μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης της ΠΕΝΕΝ.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι και Β’ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Από αυτή την πλευρά η δικαστική δίωξη του, αποτελεί ευθεία στοχοποίηση συνολικά του εργατικού κινήματος του Πειραιά.

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος  απαιτεί την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος  της ΠΕΝΕΝ και του Αντώνη Νταλακογιώργου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.